Ridbarhet och arbetsglädje

Efter en väldigt lång vila för Breziqa och med tanke på att jag nu bestämt mig för att ta mig mer tid att rida ”mina egna” hästar, var det således dags för en skrittur i skogen med Breziqa häromdagen.

Först trodde han såklart att det var dags att hoppa på bocken igen, men när sadeln kom på och så småningom även tränset så kom han snart på andra tankar. Han skrittade på fint med glada öron och pigga steg. Till slut kom vi fram till en liten äng som inbjöd till lite lek. Jag kunde inte låta bli att göra en samlad galoppfattning, en galopp-piruett och några galoppombyten, bara lite på skoj så där innan vi skrittade hem igen.

Som vanligt när man rider Breziqa så märker man hur mycket man har saknat att rida fina Brezzi, han lämnade mig tårögd när han lekfullt och lätt dansade fram och gjorde allt jag bad om. Han har sådan otroligt fin ridbarhet och arbetsglädje!

Att tänka att jag ska ta mig tid att rida mina hästar för min skull är nog tokiga funderingar när jag ser så glada hästarna blir av att komma ut på ridturer, i synnerhet hingstarna som inte lever något flockliv, då blir man påmind om att det viktigaste är att göra hästarna glada och i Breziqas fall verkar han bli mycket glad över ridning! Vilken tur för mig!

För övrigt så är Breziqa i full gång med avelssäsongen, det är ännu inte försent att betäcka ditt sto så hör gärna av dig om du vill boka och få möjlighet till en avkomma efter denna otroligt trevliga hingst, 27 Pluto Breziqa II. Vi skickar semin till alla seminstationer i Sverige. Välkommen!

_20160701_140746

Förresten, visst är väl det här en fantastiskt fin tavla av Breziqa!? Kanske är det någon mer lipizzanerentusiast som skulle vilja beställa en sådan tavla för att ha på sin egen vägg? Hör i så fall av dig till hanna@angvaktartorp.seDSC_6052

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar