Lipizzanerhingst född 2021-05-24 Reg.nr: 06210653
e:34 Pluto Timon u: Stella
Stofamilj: 
Hingstlinje: Pluto
Avelsvärdeklass: –
Mankhöjd: –
Uppfödare: Hanna Blomkvist, Eskilstuna

Pluto Stella är en mycket social, framåt och orädd unghingst som är välhanterad och trevlig och har goda förutsättningar att bli en utmärkt rid/körhäst i framtiden. Han förväntas bli mellan 155-160cm i mankhöjd. Han växer upp med en unghingstflock i stora hagar som inbjuder till mycket rörelse.
P.Stella blev under gårdsmönstringen som föl rekommenderad att sparas som framtida hingstämne, vilket betyder att han är en lovande unghäst, men han kan även säljas som valack.
Pappan är vår egenuppfödda, B-premierade avelshingst 34 Pluto Timon, avelsvärderad under 2018 där han fick hela 43 poäng och utmärkelser som bästa svenskfödda hingst och dagens högst bedömda hingst. Farmor till Pluto Stella är ELIT-premierade 181 Favory Titania, ett sto med ungerskt påbrå.
Farfarsfar heter 8 (336) Pluto Alda, en hingst som varit verksam som skolhingst på Spanska Ridskolan i Wien.
Mamma Stella är ett sto med ren österrikisk stam, hon är en avkomma efter hingsten 22 Maestoso Romida- 9, en hingst född på Statsstuteriet Piber, Österrike som importerades till Sverige som unghingst.
Mormor Slovenia importerades hit från Statsstuteriet Piber i Österrike av hovstallmästare Hans Skjöldebrand och tävlades i parkörning av hans fru Marianne.

Bedömning vid gårdsmönstring 30/8:
Välproportionerlig av god rastyp. Välansatt hals med naturlig resning, djup i bog och bål. Välvinklat kors. Bra ledgångar, nöjaktigt korrekt. Avspänd, taktmässig skritt.
Bogfri trav med bra hasaktion. För dagen spänd galopp med svag balans.
8 8 8 8 8 6 = 46 poäng Domare Elisabeth Ljungstorp