Pluto Cabra hos Tina

I maj 2015 födde vårat sto 185 Cabra (e: 22 Maestoso Romida – 9, u: 119 Pluto Caprice) en ovanligt långbent, brun hingstunge. Med 27 Pluto Breziqa II som pappa fick fölet därmed namnet Pluto Cabra. Hos oss fick han smeknamnet Clabbe.
Clabbe fortsatte att växa på sina långa ben och hela tiden höll han sig minst 10cm högre i mankhöjd än alla andra lipizzaner hos oss vid samma ålder, vi förstod att han skulle bli extra stor och det har hållit i sig, nu är han två och ett halvt år gammal och redan 157cm i mankhöjd!
185 Cabra med fölet Pluto Cabrisa. Sommaren 2011

Under sin första sommar fick Clabbe träffa Tina, 27 Pluto Breziqa II’s tidigare fodervärd. Tina blev förtjust i Clabbe och till min glädje ville hon senare köpa honom. Tina har alltså tidigare varit fodervärd åt vår hingst 27 Pluto Breziqa II som tyvärr fick somna in i maj detta år, 25 år gammal. När Tina hade Breziqa tränade dom på Prix S:t Georg-nivå och tävlade på MSV-B-nivå, jag tror att ambitionen är att även tävla med Pluto Cabra så småningom! Det känns jättekul att vår ”lilla” Clabbe har fått komma till en så duktig och ambitiös ryttare som Tina! Pluto Cabra med sina extra centimeter och med superfina gångarter kommer göra sig bra på tävlingsbanorna framöver om så blir fallet!clabbe_tina_2015

Pluto Cabra flyttade till  Tina strax efter avvänjning, några månader innan han skulle fylla ett år. Tina har en väl genomtänkt plan för Pluto Cabras utbildning och hon har sedan han flyttat till henne tränat mycket kommunikation från marken, transportträning, tömkörning, påbörjat inkörning och nu till sist har hon ridit in honom, hon låter hälsa att han hittills känns lika mjuk och fin att rida som sin far Breziqa. I utbildningsplanen ingår självklart längre viloperioder och i två somrar har han fått gå flera månader på unghingstbete och jag tror planen är att Clabbe ska göra det kommande sommar också. Tina skriver om resan i sin blogg, som du kan läsa här.
clabbe_tina

Det känns verkligen som en perfekt match av häst och ryttare och vi önskar allt det bästa åt Tina och Clabbe och ser fram emot att följa deras väg framöver!

 

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar