Pincsi – ett speciellt sto

Pincsi är ett speciellt sto på många sätt. Hon är vår enda avkomma med den kombinationen av föräldrar, mamma är 181 Favory Titania och pappa är 27 Pluto Breziqa II. Hon är ganska långbent och stor för sin ålder och hon rör sig fantastiskt! Som föl fick hon fina poäng och domaren tyckte att det kunde vara Titanias bästa avkomma hittills. Pincsi är född 2016 vilket betyder att hon är tre år gammal i år.

Varje dag när jag matar kraftfoder och mineraler brukar jag passa på att träna Pincsi utanför hagen i 5-10min. Det kanske låter som kort tid, men jag tycker man hinner mycket på dessa minuter. Så länge det är bra träning. Just nu repeterar vi lite av det som hon lärt sig som föl, dvs framåt, bakåt, följa repet åt olika håll. Vi har också börjat flytta rumpan med hjälp av ett spö och även att börja förstå att gå i cirkel runt mig, dvs lättare longeringskommandon. Som de flesta unghästar lär Pincsi sig otroligt fort.

 

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Detta inlägg har en kommentar

  1. Carin Östman

    Vad roligt att läsa om Pincsi! Jag har ju hennes halvbror Cadiz (Pluto Cadina), också född 2016, och vi håller på med ungefär samma saker, + lite skogspromenader. Målet är longering och tömkörning under våren. Han har sen i höstas fått vänja sig vid att stå inne på nätterna och att gå ut och in till hagen varje dag. Han har fått byta sin flock med jämnåriga kamrater (där han bestämde) mot sällskap av en äldre dam, 18-årigt fullblodssto som har kommandot helt – lite tråkigt tycker nog Cadiz! Till sommaren hoppas jag det blir flock med jämnåriga igen.

Lämna ett svar