Paulo-lektioner maj 2016

Nu äntligen fick vi till en träningsdag med Paulo Bastos igen, första för i år för oss på Ängvaktartorp. Olika omständigheter har gjort att alla planerade träningsdagar hittills under året blivit inställda.

Nu känns det därför extra kul att vara igång igen och det blev en bra dag med perfekt väder, fikapauser och trevliga människor!

Först ut var jag och Palko. För er som inte har full koll är Favory Palko en lipizzanerhingst, 20 år gammal.
Palko var för dagen lite ofokuserad då det var gästande hästar på gården, men han kunde snart koncentrera sig på vårat arbete och då gick det bättre. Vi arbetade vidare med lite galoppfattningar, skolor och för min del att bli lite kvickare i hjälperna, och mer konsekvent, så att hästen lyssnar direkt.

Bilder utklippta ur film:
Sluta på volt
palko_16maj_1


Palko busar lite.
palko_16maj_2


Öppna på fyrkantsspåret.
palko_16maj_3


Trav
palko_16maj_4

Nästa häst som jag red var Frodo, som jag ju knappt rider nuförtiden då Fanny är medryttare på honom. Vi hade dock ett lättare träningspass tillsammans dagen innan. Frodo var också ofokuserad, så där var det hårt jobb att behålla fokus för att lyssna på mig. Frodo har annars utvecklats fint tillsammans med Fanny under vintern och våren.
_T3E1382 _T3E1595

Sista hästen jag red för dagen var Cabra. Cabras svåra sida är i höger varv och hon har oerhört svårt att böja sig ditåt, så det blev fokus på det. Jag och Cabra har jobbat på rakriktning och att bli mer liksidig under vintern/våren, nu fick vi ytterligare hjälp som jag tror vi har stor nytta av. Vi gjorde lite skänkelvikningar samt en stor volt i höger varv där vi var ställda utåt, åt vänster, och då och då ställde lite mjukt men snabbt inåt höger.
_T3E1697

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar