Oktobermorgon

_t3e7413
Härligt vackra, men kalla, oktobermornar nu! Jag känner att det är dags att leta fram lite fodrade arbetshandskar till morgonfodringen.

För några veckor sedan hade vi Länsstyrelsen på besök för att kontrollera hela hästverksamheten, hästar och byggnader. Detta för att vi står inför ett spännande skifte, då jag tar över verksamheten efter mina föräldrar. Det innebär att jag nu övertagit tillståndet att bedriva hästverksamhet, därav Länsstyrelsens besök. Allt var utan anmärkning så nu är det bara att köra på!

Vi kommer att kunna ta emot fler inackorderingar i lösdrift på gården, vi erbjuder en välskött lösdrift mitt i mälardalen. Vi kan ta emot ditt dräktiga sto för inackordering hela året och ombesörja allt kring fölningen. Eftersom vi är en godkänd seminstation kan du också få ditt sto seminerat igen på plats, vi tar emot transportsemin från alla hingstar i Sverige.  Just nu har vi ganska fullt i avelsflocken för den här säsongen, men vi har däremot någon plats kvar i ungstoflocken. Till nästa sommar kommer vi ha bete både för unghingstar och ungston. Välkommen att höra av dig om du vill boka en plats för din häst!

Ännu så länge går de flesta hästar fortfarande kvar i sommarhagarna, men vi håller som bäst på att förbereda vinterhagarna så att när det blir ruskväder är de klara för hästarna att flytta in.

Igår kom vår senaste inackordering, stoet Zorba med sitt föl.

_t3e7433

Zorba till höger, hälsar på Häxan till vänster.
_t3e7439

Flocken tittar efter nykomlingen
_t3e7415

Ihopsläppet var odramatiskt och snart stod alla i lugn och ro och åt hösilage igen.
_t3e7458

 

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar