Nya hästar under vinter/vår

Den senaste tiden har det tillkommit ett gäng nya hästar till gården som jag faktiskt inte ännu har hunnit presentera ordentligt. Jag är ju aktiv på Instastories, så om man hänger med där kanske man har lite koll. Men det är klart att det behövs en ordentlig presentation här på bloggen ändå.

Först ut att berika vår ponnyflock på gården var fina valacken Fagertravs Oktav som flyttade hit i januari. Oktav är en sexårig, lite övervuxen, shetlandsponny som är både riden och körd och han är en fantastiskt trevlig, pigg, glad och mycket lyhörd ponny. Efter en tid av att vår medryttare Felicia visat honom lite av livet på Ängvaktartorp kunde han under slutet av vårterminen börja vara med på ridlektioner med övriga elever på gården. Han har också varit med på våra ridläger under sommaren och har numera en egen medryttare på gården.

Oktav

Den andra hästen att flytta hit var Zassi, vars riktiga namn är Siglavy Capriola Zassiah, ett nittonårigt sto korsning lipizzaner/arab. Zassi är en vänlig och lugn dam som mestadels gått som avelssto och har därmed den klokhet och livserfarenhet som det ger att vara en äldre mamma, nu ska hon dock vara ridhäst på heltid och hon verkar redan ha hittat sin plats i flocken bland nio vita lipizzaner. Zassi flyttade hit i mitten av mars och har sedan dess fått en medryttare på gården samt varit med i en ridskolegrupp per vecka. Hon är mycket populär bland alla som ridit henne här hos oss.

Zassi

Den tredje hästen som flyttade hit var Allan, eller Totes Ale som han egentligen heter. Allan är två år, gotlandsruss, när han kom till gården var han fortfarande hingst och så snart han var vaccinerad var det dags för kastrering. Allan var oerhört hingstig i sällskap med andra hästar, det tog sedan ganska lång tid efter kastreringen för honom att lugna ner sig så att han äntligen kunde bo i en flock, mycket tack vare Zmurf som satte honom på plats. Planen för Allan är att bli en framtida ridskoleponny vilket jag tror han kommer passa utmärkt till, han är social och mycket orädd.

Allan

Den fjärde nya hästen är Ammi, som egentligen heter Amazon, men som redan hos förra ägaren hade smeknamnet Ammi. Hon är ett femårigt sto korsning welsh/russ som är ca 125cm i mankhöjd. Ammi kom hit i början av april och vi håller som bäst på att lära känna henne. Eftersom hon är så ung kommer hon mestadels ridas av erfarna medryttare i början och så småningom börja vara med på någon enstaka lektion per vecka med våra övriga elever.

Ammi

Den femte nya hästen är egentligen en nygammal häst, nämligen stoet Zilvana som kom till oss i slutet av april.
Zilvana är född här hos oss på Ängvaktartorp 2011. Hon är efter 17 Pluto Ramon och undan Kulltorps Zilva. Zilvana är alltså en korsning Lipizzaner/welsh som vi sålde som tvååring och som vi nu har glädjen att få låna, förhoppningsvis för senare köp!
Zilvana är en D-ponny som sedan hon kom till Ängvaktartorp mestadels har ridits av medryttaren Alva under våren. Från att hon kom hit har vi mestadels fokuserat på att bygga kondition då Zilvana inte varit riden på ca 2 år innan hon kom till oss, men Zilvana och Alva har också fått vara med på en ridskolelektion per vecka, för att vänja Zilvana lite vid livet på Ängvaktartorp.

Zilvana & Alva

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist