Mysiga Cabrisa

Så har jag då börjat träna Cabrisa inför inridningen.
Cabrisa är ett lipizzanersto född hos oss på Ängvaktartorp 2011, e: 17 Pluto Ramon u: 185 Cabra.
Cabrisa är alltså fem år gammal i år, hittills i sitt liv har hon bara blivit grundläggande hanterad/tränad sedan hon var föl, men nu är det dags att börja i skolan på allvar.

Fem år är en ganska bra ålder för Lipizzanern att ridas in tycker jag, då har den hunnit mogna en hel del både i kropp och knopp. Såklart kan man börja med många olika arbetsformer tidigare, från marken och även rida lite lätt, men för min del i Cabrisas fall har det inte funnits tid till det. Ingen fara med det alltså, utan hon har haft en exemplarisk uppväxt med mycket rörelse och lek med sina kompisar.

Hursomhelst, Cabrisa har ett otroligt bra temperament, hon tar det mesta med ro, och är lugn och trevlig men ändå alert och pigg. Hon tycker mycket om att mysa (kanske lite för mycket för min smak – hur man nu kan tycka det?).
Hon är väldigt lik Cabra, på många sätt, men av en mindre modell, jag har inte mätt henne men jag gissar att hon håller ponnymått. Nu har vi börjat att träna från marken, med kapson, longerlina och ett spö.

Här är bilder från häromdagen, vid hennes första träningspass.
_T3E8303 _T3E8324 _T3E8338 _T3E8341 _T3E8377

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar