Myggor

De senaste dagarna har bjudit på härligt vårväder, trots att det bara är mars ännu så länge. Vi invånare på gården, både människor, hästar och katter har alla njutit av solen, en får passa på tänker jag, för åtminstone jag har hört talas om att det blir lite värre igen om några dagar.

Nu är kvällarna ljusare, underlaget på ridbanan är hyfsat och blir bara bättre för var dag som går. Hästarna har laddat hela vintern och är nu redo för lektioner och uteritter. Så ni som väntat in våren för att komma hit och rida – passa på att hör av er för att boka in er! Det är bra att höra av sig minst två veckor innan man vill komma och rida. 
På uteritterna syns nu tussilago, blåsippor, mängder med fjärilar och såklart, det inte så trevliga vårtecknet – myggor! _T3E1301

 

Andra vårtecken är CEM-prover på hingstarna. I förra veckan var vår veterinär här och tog de obligatoriska testerna för att avelshingstar ska få vara på semin.
Breziqa med trötta ögon efter en dos lugnande i blodet. Lugnande ges för att de ska ”fälla ut” snoppen så att CEM-testerna kan tas.
DSC01647

Convoj med trötta ögon.
DSC01650

I helgen höll jag lektion för våra medryttare, Frida på Cabra och Madelene på Lady.
DSC_0491

Våren erbjuder också härliga uteritter i skog och mark. Här ses mitt sällskap en dag – Alda

DSC_0628

 

Fanny och Frodo
DSC_0635

Elin och Lady

DSC_0415

Angelica och Zora
DSC_0419

Bianca på skogstur
IMG_20170325_154508_028

Nellie har blivit lite ompysslad och kontrollerad om hältan är bättre och det är den, den är knappt synbar, men hon får ta det lugnt en stund till innan vi återupptar ridningen.
DSC_0651

 

Vildblomman har haft en lite längre viloperiod nu, mest pga tidsbrist från min sida. Igår fick hon komma in för att kolla av hur longeringen fungerar. Hon är en häst med mycket humör, lilla Vildblomman, men alltid snäll ändå.
DSC_0656

 

I stoflocken är hästarna alltid nyfikna. Fr. v: Delphina, Cinkos och Rama.
DSC_0660

En bild från en lugn kväll ute i stallet. Katten Randi sitter utanför stallet denna varma, ljumma mars-kväll. Nu är det dags att inhandla lite blomster för att dekorera omgivningarna med. DSC_0680

 

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar