Mitten av april

Nu är vi i vecka 16, mitten av april! Det går så fort nu med grönskan, trots att kylan håller sig kvar vissa dagar, som idag (tisdag). Om man får önska något av moder jord så är det att det får torka upp lite nu, efter allt regn, så att sommarhagarna torkar upp tillräckligt för att bära hästar och att vi då kan släppa dit våra flockar. Snart kanske!

Till helgen (lördag 20 april) är det dags för programridning! 21 ryttare är anmälda, jättekul! Ni som inte ska vara med på tävlingen är varmt välkomna att komma och titta en stund, kanske är ni nyfikna på hur det går till? Kanske vill ni se hur hästarna ser ut i fina knoppar eller flätor? Det som är säkert är att man får lite inspiration till sin egen ridning, av att se andra duktiga ryttare. Så, det är väl värt ett besök och såklart tror jag att era kompisar i ridgruppen blir glada om ni kommer och peppar lite!
Vi utlovar hembakat, gott fika i vårat lilla café!
På programridningen kommer det delta alltifrån ryttare som kanske bara ridit någon termin med ledare till ungdomar som ridit i säkert 8-10 år till vuxna som ridit hela sina liv. Verkligen alla nivåer, med den gemensamma nämnaren – kärleken till hästen.
Håll utkik här i Facebook-gruppen för att se vilka tider som gäller på lördag.

Nu åter till ridskolan, eller HÄSTSKOLAN som min verksamhet kanske borde byta namn till?
Jag vill lära era barn mer än ridning, jag vill lära era barn ansvar, jag vill förmedla en känsla av att de har kämpat och klarat något, att inte ge upp för lätt.
Ni föräldrar har en stor del i detta. Jag önskar att ni vågar låta barnen försöka, att ni försöker att hålla er från att hjälpa till alltför mycket och hålla er från att komma med instruktioner i ridningen. Lita på att jag, som instruktör, har en plan för barnet och för lektionen. Ha tålamod och lita på processen.

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist