Lipizzanersto född 2009-05-21. Reg.nr: 06090535
e: Maestoso Belladona-56 u: 181 Favory Titania
Stofamilj: 555 Generale
Hingstlinje: Maestoso
Avelsvärdeklass: AB (2020)
Mankhöjd: 149cm (4år)
Uppfödare: Christer Thorstensson, Ängvaktartorp, Eskilstuna
Ägare: Christer Thorstensson, Ängvaktartorp, Eskilstuna

Bella är en speciell häst. Hon kom till världen som det första fölet på gården året 2009, spred glädje och hopp under ett annars omvälvande år för oss på Ängvaktartorp. Mamma till Bella är det ELIT-premierade stoet 181 Favory Titania, Bellami tillhör därmed den ovanliga stofamiljen 555 Generale. Pappa till Bellami är den i Danmark godkända hingsten Maestoso Belladona-56.


Bella har gjort lite omvänd karriär och var först avelssto innan hon senare reds in under 2019 som tioåring. Den omvända karriären beror delvis på att hon som fyraåring fick den fruktade sjukdomen botulism som tog hårt på henne. Men Bella, tillsammans med oss, kämpade sig genom sjukdomen och blev frisk och några månader senare åkte hon på sommarpremiering och fyraårsbedömning. Så här i efterhand kan man tycka att det var lite förhastat att åka på utställning då hon ännu inte hade musklat sig tillräckligt efter sjukdomen, det visade sig också på poängen. Men hon tog revansch 2020 då hon fick 40poäng vid stambokföringen och blev belönad med avelsvärdeklass AB. En lyckans dag!

Inridningen och den fortsatta utbildningen har gått lite på halvfart på grund av tidsbrist men Bella har visat att hon är en samarbetsvillig och mjuk häst, det bekommer inte Bella att det då och då blir lite uppehåll mellan träningspassen, hon är lika glad ändå och jobbar på fint.

Bellami är en ovanligt social och orädd häst som kan charma de flesta.

Bellamis avkommor:
2017: Siglavy Capriola Bellami, hingst e: 21 Siglavy Capriola Convoj
2018: Siglavy Capriola Bellami II, hingtst e: 21 Siglavy Capriola Convoj

Avelsvärdering och stambokföring 8 augusti 2020:
Liten, harmonisk. Vackert huvud, välansatt hals. Bra sadelläge och kors. Nöjaktigt korrekt. Energisk skritt med god steglängd. Lätt trav med utmärkt mekanik.
Poäng: 7 8 8 8 9 = 40p av domare Elisabeth Ljungstorp. Tilldelad avelsvärdeklass AB.

Sommarpremiering 8 september 2013:
Feminin, lågställd. Något outvecklad typ. Lång hals, djup bog, lång rygg. Muskelfattig överlinje och bakparti. Något omarkerade framknän. Bra hasinskenig. Tillfredställande korrekt i rörelserna. Avspänd, vägvinnande skritt. Taktmässig, markbunden trav.
Poäng: 7 7 8 8 7 = 37poäng, klass II.
Domare: Madeleine Beckman

stamtavla_bellami