Kvällsridning

Igår hade jag en del ärenden i stan under dagen så för att hinna med alla träningshästar fick det sista ridpasset bli på kvällstid, premiär för denna säsong för ridbanebelysningen.

Första hästen för dagen var Palko, vi tränade vidare lång- och låg-formen, det går riktigt bra, han känns fin och avslappnad. Mot slutet av ridpasset har vi lite lugnare trav och mer krumelurer i skritten, dvs lite öppnor, slutor osv. Han känns faktiskt bättre än på länge så nu är vi nog redo för att träna vidare! Det är kul när man märker sådan skillnad i arbetet.
Ingen bild på Palko från dagen, men här är en suddig bild från en film från häromdagen istället.

palko_oktober

Andra hästen för dagen var Per. Per har haft en liten välbehövlig vila på ungefär två veckor. Han kändes bra efter vilan och vi introducerade lite mer flytt för skänkel.
Vi fortsätter med temat suddiga bilder i detta blogginlägg… Per efter träningspass
IMAG0612

Sista hästen, i skenet av ridbanelampan, var Breziqa. Det blev ett lättare joggingpass för att stämma av hur han kändes. Han har ju alldeles nyligen kommit igång igen efter sommaren så vi tar det lite försiktigt. Hursomhelst så är det jättekul att vara igång med Brezzi igen, min fina, härliga läromästare!
IMAG0621

I övrigt så är hösten på väg med stormsteg! Det är frost på nätterna och de närmaste dagarna kommer vi börja flytta hem våra flockar till hagarna närmare gården. Det kommer innebära att börja stödfodra med hösilage. Delade känslor över det, på ett sätt är det skönt när hästarna kommer närmare, men det innebär samtidigt mycket mer jobb att fodra hästarna.

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar