Krångel

Ibland kommer det dagar då det är en utmaning att ha en gård, det mesta är helt enkelt lite krångligare än vanligt. Idag var en sådan dag. Det hade varit -21 grader under natten, bara det gör allt lite värre, det var 13,9 grader i boningshuset på morgonen.
Jag vet att jag brukar skriva att jag längtar efter den riktiga vintern, och jag föredrar absolut en kall vinter över en lerig, varm vinter. Men det är lite enklare om temperaturen håller sig åtminstone runt -5-10 grader.

Krånglet denna gång:

Vattnet i sadelkammaren hade frusit.

Värmekuddarna till fötter och händer var slut så det blev lite kallare att rida idag.

Traktorns hydraulik var kall och därmed tog det dagliga jobbet att köra hösilagebalar längre tid.

Den ena fyrhjulingen var svårstartad så att batteriet tog slut och fick laddas.

Den andra fyrhjulingen var extremt svårstartad och valde att inte starta överhuvudtaget. Vi fick då starta traktorn en gång till för att flytta en hösilagebal till den startande fyrhjulingens vagn.

Nåja… allt går om man vill och så hemskt är det inte… Men allt tar otroligt mycket längre tid och man hinner inte ens hälften av vad man planerat för dagen

Mitt i allt detta skulle vi dessutom koppla in en av våra vattenautomater till en flock med hästar… nämnde jag att vi pysslar med en omfattande köksrenovering också?
Tur att det är en dag imorgon också, och att man även kan arbeta lite nattetid.

Carisma och Zibella lever livet och njuter av kraftfoder i solen, ovetandes om allt som vi människor tycker är krångligt.
DSC_2175

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar