Helgen

Så är årets första helg över. Vårat fredagsmys bestod av att hela familjen begav sig ut i mörkret för att skrapa bort lera från foderplatsen i stoflockens hage, vi visste att det skulle frysa på till helgen så vi ville skynda oss innan det så att det skulle bli ett plant underlag för hästarna.

IMG_20180105_192829_402

Vintern 2010 hade vi extremt mycket snö, då fick vi åka och ploga för att hästarna skulle ha lättare att röra sig, det var i samma hage som vi nu skrapade lera.
Just nu längtar jag så efter en liknande vinter!

Januari 2010 – Vildblomman till höger, då två år gammal.
_B8I8347

Januari 2010, dåvarande avelsstoflocken.

_B8I8393

 

På lördagsmorgonen smög jag ut till hästarna medan resten av familjen sov, jag hann med ganska mycket innan jag gick in vid 9 för att äta frukost med familjen. Sen ut igen vid 10 för att fortsätta fodringen och förbereda en hage för en ny inackordering, ett sto med föl som får bo ensamma till en början, vi är alltid försiktiga när nya hästar ska komma till gården då vi inte vill få in någon smittsam sjukdom. De nya hästarna fann sig väl tillrätta i sin hage, de har en egen ligghall och ser andra hästar i hagar runtomkring.

Under eftermiddagen höll jag en lektion för Greta på Vildblomman, halva ridbanan är saltad nu och funkar hyfsat att använda i alla fall i skritt. Trav och galopp får vi ägna oss åt på uteritter, där har vi bra underlag!DSC_0170DSC_0187

Vår nyaste ponny Finduz har just nu boxvila (vi har spärrat av en ligghall åt honom) då han är halt, men han är på bättringsvägen redan!DSC_0156

På kvällen tog jag in Pincsi för lite pyssel, hon har en sårskada på ett ben sedan några dagar tillbaka och nu var det dags att tvätta såret och verka hovar.
Pincsi är ett lipizzanersto född 2016, e 27 Pluto Breziqa II, u: 181 Favory Titania
DSC_0204

 

 

 

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar