Hästdag

Igår hade jag en dag ledigt från renoveringen. Det blev istället en heldag med hästarna på gården, i lugn och ro utan stress. Lite extra pyssel under fodringen och lite verkning med ny rasp – så kul det är varje gång raspen är ny!

På eftermiddagen väntade en ridtur på Cabra tillsammans med Fanny och Frodo. Skrittpromenad som uppvärmning, sen trav och lite hoppning över stockar i skogen – då hoppar faktiskt Cabra alldeles lagom, det är tydligen bara över diken som hon har tendens att göra jättehopp.
Efter hoppningen red vi till en sommarhage för lite mer arbete. Jag och Cabra fortsatte arbetet med att förflytta för skänkeln och att tvära lite. Nu var det ett tag sedan jag red med fokus på dressyrarbete och jag kan konstatera att känslan försvinner fort! Det är svårt att behålla ett mjukt säte och händer när hästen spänner sig det minsta, som tur är kommer belöningen omedelbart när jag tänker på att slappna av i ben och rumpa och har vikten rätt, Cabra svarar då direkt  och gör det jag bad om.

Så svårt det är att faktiskt RIDA, men så kul!

Fina Cabra

_20160217_111509

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar