Godkänd seminassistent

Nu är jag åter hemma på gården igen efter två veckors utbildning på Bollerup i Skåne. Det var en otroligt givande kurs med trevliga lärare och kurskamrater och jag kan nu titulera mig godkänd seminassistent!
Vi har ju haft en mindre seminstation på Ängvaktartorp sedan 2013 och nu utvecklar vi alltså vidare, men fortfarande småskaligt, mer om det längre fram.

Hela gruppen tillsammans med lärare Ann Gånheim och Anders Gånheim.
seminassistentgrupp

Som halvskåning känner jag mig alltid hemma i Skåne och inget undantag denna resa. Omgivningarna runt Bollerup var mycket fina och våren har kommit en bra bit längre  på Österlen än den har gjort här hemma i Södermanland.

Vårkänslor
DSC_0083 DSC_0217

Bollerup
DSC_0138 DSC_0204 DSC_0209

Lösdrift för dräktiga ston
DSC_0112

Stora, rymliga fölningsboxar
DSC_0116

Vi spenderade dagarna i skolbänken och i seminhallen där vi övade på att samla hingst, arbeta i labbet och seminera ston.

DSC_0167

Vi var på studieresa på Brodda Stuteri, Sveriges äldsta travstuteri. Det var oerhört intressant att höra om Broddas historia och om upp och nergångar och all den erfarenhet som Margaretha och Lennart Peterson-Brodda har.

Brodda
DSC_0395 DSC_0428 DSC_0437

När kursen på Bollerup var slut åkte jag förbi min syster på vägen hem till Södermanland. Min syster Kristina och hennes sambo Stefan bor på en gård i norra Skåne där de driver Olinge Utegrisar. Det blev lite mys med ett litet lamm av rasen Oxford Down, kanske får vi se några av dessa får på Ängvaktartorp så småningom?

DSC_0489

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar