Glädjande stunder under 2018

2018 var ett svårt år för oss på Ängvaktartorp, med mycket oro och sorg, men trots alla svåra stunder så fanns det ändå en del glada stunder, och det är dessa vi väljer att dela med oss av här i vår lilla årsresumé.

Vår första egenuppfödda avelshingst!
I april var vi sprudlande glada när vår egen uppfödning Pluto Timon blev avelsgodkänd på Axvalla, extra stolta var vi att han fick hela 43 poäng samt extra pris för högst bedömda hingst för dagen och extra pris för bästa svenskfödda hingst. Fina, underbart snälla Timon! Tränad och visad av Frida Stensson.

 

Årets föl
Tre lipizzanerföl föddes på Ängvaktartorp under 2018, två hingstar och ett stoföl som alla fick fina poäng på årets gårdsmönstring. Två av dessa föl finns ännu kvar hos oss och dom är till salu.
Palerma, stoföl e: 21 Siglavy Capriola Convoj, u: 198 Pluto Athena

Siglavy Capriola Nefelejcs, hingstföl e: 21 Siglavy Capriola Convoj, u: Neapolitano Nefelejcs

Siglavy Capriola Bellami II, hingstföl e: 21 Siglavy Capriola Convoj, u: Maestoso Bellami


Cinkos 40p
Under sommaren hade vi bestämt oss för att åka iväg och visa två av våra unga ston. Livet kom dock emellan och det blev bara Cinkos som fick åka iväg till Lipizzaner-Riks. Innan utställningen flyttade hon hem till vår vän Johanna Larsson en period för att tränas. Träningen gav resultat och Cinkos fick fina 40 poäng på utställningen! Cinkos är vår egen uppfödning, född 2013. E: 21 Siglavy Capriola Convoj och U: 181 Favory Titania. Vi är så glada att vi valt att spara fina Cinkos, då hon är tänkt som avelssto i framtiden, med sin ovanliga stofamilj 555 Generale och med fina Convoj som pappa kommer det bli jättebra!

Det mest glädjande under hela året var dock något icke hästrelaterat, nämligen tillskottet i vår egen människofamilj, vår fina lilla son Alfred.

 

Nu vågar vi hoppas och tro att vi får många fler glada stunder under 2019!

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar