Februari-vardag

Vardagen rullar på hos oss på Ängvaktartorp. Renoveringen pågår för fullt så hästaktiviteter blir det lite sparsamt med just nu. Men det betyder ju inte att vi inte spenderar tid med hästarna ändå, totalt tar det ca 4-5 timmar varje dag på gården, när man bara gör det mest grundläggande. Det blir också en och annan ridtur då och då, trots renovering.

Cabra har fått en medryttare – Amanda. I söndags hade de ett pass på ridbanan då de lärde känna varandra lite bättre. I detta väder är en vit häst på lösdrift inte så vit tyvärr.

DSC_3917 DSC_3925 DSC_3933

Den trevliga vintern vi hade har försvunnit igen, nu håller sig temperaturen runt 0-6 plusgrader med regn/snö varannan dag. Det är inte det roligaste vädret när man har hästar, det betyder såklart lera och vatten i stort sett överallt.

Häromdagen hade jag halmkörar-dag då jag körde ut ett antal halmbalar till flockarna. När det är så fuktigt väder går det åt ännu mer halm eftersom allt blir vått så fort. Såklart har alla flockar även ligghallar med halm, men det brukar vara uppskattat med en halmhög även ute i det fria. Bilderna visar det gråa trista vädret.

I hingstflocken är hästarna alltid nyfikna.DSC_4014 DSC_4016 DSC_4022 DSC_4025

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar