En trevlig fredag

Gårdagen började klockan sju i stallet då jag släppte ut hästarna och mockade. Vid åttatiden blev det avsked av en inackordering som nu ska tillbaka till tävlingslivet, mer om det i ett annat inlägg.
Innan lunch väntade träning och verkning av Alda. På ridbanan, som är en aning slaskig men funkar ändå om det är plusgrader, ägnade vi oss åt att bara behålla Alda mjuk och lösgjord. Alda är en het häst som gör det lite svårt för sig i framförallt övergångarna, men med noggrann ridning där man är konsekvent blir det bättre. Hon kändes jättefin i dag, speciellt i skritten var hon väldigt fokuserad och gjorde jättefina öppnor, skänkelvikningar och slutor.alda_hanna_ DSC_1498

Efter lunch var det Breziqas tur att bli tränad, ett kort pass på ridbanan och jag var så uppe i det blå att jag glömde ta kort efteråt! Breziqa var som vanligt trevlig att rida. Vi jobbade bland annat med galoppfattning-galopp-halt-backa-galoppfattning. Bredvid ridbanan går just nu Nellie och hon är så kär i Breziqa som bor i en närliggande hage… Nellie beter sig värre än en hingst! Breziqa är egentligen en gentleman och vet att när vi arbetar så arbetar vi, men han kunde ändå inte låta bli att småprata med Nellie lite när vi red förbi henne. Det är ju trots allt vår på ingång!
En gammal bild på Breziqa  från åren som tävlingshäst.
27 Pluto Breziqa II

 

Nästa häst var Polly som för dagen hade en tjej här för lektion. Alba och Polly jobbade jättefint tillsammans!
MOV_1511_000111

Sista passet för dagen blev en härlig uteritt på ”kvällstid” men ändå i ljuset – så härligt med det återvändande ljuset! Kl 18 var vi klara och det var fortfadande ljust!
Fanny – Frodo och Lena – Cabra var med på turen. Vi passade på att konditionsträna lite på stundtals mjuka fina grusvägar.
Zora

DSC_1518

 

 

 

 

 

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar