En fredag i livet

Igår var det fredag och jag hade en tanke om att visa hur min dag kan se ut just nu, med hjälp av bilder.

Morgonen började med att fodra hästarna i stallet, just nu är det Breziqa och Convoj i det vanliga stallet och en inackordering i utestallet.
Breziqa säger godmorgon

DSC01754

Därefter väntade borstning av hingstarna och sen utsläpp. Convoj har blivit av med lite vinterpäls, snart är allt borta. Convoj njuter av morgonhö i morgonsol.
DSC01778 DSC01790

Breziqa i sin fina hage, omgiven av ett hav av hö.DSC01801

Kraftfoder till uteflockarna, Athena mumsar
DSC01776

Jag hade hjälp vid morgonfodringen idag med, så all fodring av hösilage blev gjort utan mig, men lasta balar hörde till mitt jobb. Just nu går det åt ungefär två hösilagebalar per dag, kanske lite mer.DSC01804

Mockning – det går alltid fort att mocka till hingstar, de samlar allt bajs i en hög.

DSC01802

Träning var planerad för Nellie, men hon verkade lite halt på ett bakben, kan vara en begynnande hovböld, men mer troligt är att hon gjort något i hagen då hon har små skrapsår på några ben. Det verkar inte vara något allvarligt men istället för träning så blev det lite vila.
DSC01809

Då fick jag lite extra tid till nästa träningshäst, Zora. Den extra tiden spenderades med att tvätta en vårlerig svans, lite bättre blev det, det kan ju ta några tvättar innan en grå svans blir vit igen, så på söndag får det bli tvätt igen, så kanske den är fin till måndagens träning. Zora och jag idag.
DSC01827
zora_hanna_trav_mars

zora_hanna_himmel

Nästa träningshäst var Cabra. Jag planerade för endast skritt, men det blev lite trav och till slut även lite galopp.
cabra_hanna_mars

Sista träningshästen för dagen blev Rama. Hämtningen gick betydligt bättre. Uppsittning själv i stallet utan problem. Longering ute utan problem, avslappnad och lyhörd. Johanna var med för att hålla i vid uppsittning ute och det gick också utmärkt och sen blev det ridning med ledare innan jag provade lite själv för första gången!

rama_ridning_alone_

IMG_20170324_174524_491

 

Fredagar är en ganska kort arbetsdag för mig så det blev inte fler än dessa hästar. Istället blev det fredagsmys med familjen!
Christoffer fixade det sena kvällspasset med fodring, koll av flockar och insläpp.

 

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar