Titanias föl – Pincsi

Pincsi – stoföl född 2016-04-17, e: 27 Pluto Breziqa II u: 181 Favory Titania

Det var med en väldig spänning och oro som jag övervakade fölningen via övervakningskameran i söndags, omgiven av alla medryttare, en fölning mitt på dagen för ovanlighetens skull.
Som vanligt när man står och tittar på tycker man att det tar för lång tid för fölet att komma ut, men som vanligt går det ju egentligen väldigt fort och enkelt.

Vi är alltid glada för friska, pigga föl, men lite extra glada var vi kanske denna gång när det var just ett stoföl som Titania fick, och just efter 27 Pluto Breziqa II. Fölet var oväntat stor och långbent, inte heller något vi direkt väntat oss med kombinationen Breziqa – Titania, men det var en glad överraskning!
Detta stoföl innebär att Titania nu har totalt fyra stoföl och dessutom med fyra olika hingstar! Titania tillhör stofamilj 555 Generale som sägs vara utdöd i resten av världen – det är anledningen till att vi blir lite extra glada för stoföl.

Titania är ett mycket bra avelssto, och hon har rejält med erfarenhet, då hon fått elva föl hittills. Nu kommer Titania dock att få vila från föl, kanske för alltid, hon är faktiskt hela nitton år gammal och har fått så många föl.

Pincsi, några timmar gammal.

_T3E9987 _T3E9950 _T3E0587 _T3E0551 _T3E9938

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist

Lämna ett svar