Avelssäsongen 2022


Inför avelssäsongen 2022 tog jag och Christoffer ett beslut att inte ta emot några utomstående ston till våra tre avelshingstar då vi känner att vi har stressat allt för mycket kring det ämnet de senaste åren. Med alla egna hästar på gården, fölningar, semineringar av egna ston, ridskola, ridläger och två små barn så snurrar livet för fort ibland. Nu när vi är mitt i sommaren så kan vi se att det var helt rätt beslut, åtminstone för detta år.

2022 löste vi licens för 21 Siglavy Capriola Convoj, 34 Pluto Timon och 35 Pluto Cosmo för att använda till våra egna ston.

Så här långt har vi kommit nu:
209 (756) Rama II är dräktig med 21 Siglavy Capriola Convoj.
185 Cabra är dräktig med 34 Pluto Timon.
207 Neapolitano Nefelejcs är seminerad med 35 Pluto Cosmo och ska kollas i för dräktighet i början av augusti.
198 Pluto Athena blev tyvärr inte dräktig med 21 Siglavy Capriola Convoj vid första försöket denna säsong, men vi ska prova igen

Årets föl
Detta år fick vi fyra fina föl på gården.

Först ut att föla var Athena, som den 13 maj fick ett fint hingstföl efter Convoj. Fölet har fått namnet Siglavy Capriola Athena och går numer under smeknamnet Atlas.

Föl nummer två kom den 24 maj. Det var Stella som fick ett långbent kolsvart stoföl efter Cosmo. Fölet fick namnet Sessana ur stofamiljen Stornella/Fistula. Smeknamnet blir Sessan.

Föl nummer tre kom den 31 maj, fina Cabra fick ett hingstföl efter Timon. Fölet fick namnet Pluto Cabra II och smeknamnet Brisen.

Det sista fölet kom 7 juni, Nellie som fick ett vackert litet hingstföl efter Cosmo. Fölet heter Pluto Nefelejcs och har fått smeknamnet Flingan.

Vi är så nöjda med årets fina föl, alla i lite olika färg, alla med olika underbara sociala personligheter och alla tre hingstarna var till en början extremt bitiga på oss människor, men ju äldre de har blivit har de äntligen börjat se glädjen att istället bita på varandra.

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist