21 Siglavy Capriola Convoj – A premierad

Den 2 april var vi på avelsvärdering i Skara. Vår hingst 21 Siglavy Capriola Convoj var anmäld för höjning av avelsvärdeklass. Eftersom Convoj nu uppnått den aktningsvärda åldern av 28 år tyckte vi det vore lugnast för honom att stanna hemma, men jag åkte dit för att ta emot rosetten.

21 Siglavy Capriola Convoj är en lipizzanerhingst, född 1995, efter den ELIT-premierade hingsten 12 (2436) Bana Siglavy -9, mor är det ELIT-premierade stoet 101 Neapolitano Karisma.

I februari 2011 hade vi äran att få köpa Convoj och han har nu varit hos oss i tolv år. Vi är så glada över att vi fick möjligheten att köpa honom och att vi fått lära känna denna fantastiska häst, han är vänlig som få, lugn och trygg, även fast han som 28 år gammal hingst har vårkänslor varje morgon när han ska gå till hagen. Convoj var vår första egna avelshingst på gården och han tog vår avel vidare med stormsteg.

Sedan han kom till oss som sextonåring har han fått sjutton avkommor och en till är på väg i år.

Convoj fick denna dag avelsvärdeklass A tack vare sina många, fina avkommor. Bland avkommornas bästa meriter kan nämnas följande:

210 Rita som fick avelsdiplom som fyraåring och AB-premierad som nioåring.

Siglavy Luxor som fick 41 poäng på Lipizzanerriks 2006.

Cinkos II som blev belönad med guld och 40 poäng på Lipizzanerriks 2018.

Siglavy Capriola Rama som fick 47poäng (inkl. galopp) som föl på utställning 2020.

När rosetten var hemma på Ängvaktartorp så var det förstås dags för Convoj att klä upp sig med sin fina A-rosett.

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist