Höstlov v. 44 2023

30 oktober: Dagridläger kl 9-17
kl 09.00-17.00 Dagridläger lämpligt för barn ca 6-10 år. En dag på landet fylld med hästskoj! Detta läger riktar sig till såväl nybörjare som till dig som ridit några terminer på ridskolan. Det finns möjlighet att boka ledare/medhjälpare hos oss, men det går också bra att vara med som förälder, eller så rider eleven helt själv om det är det vanliga. Under dagen har vi en lektion på ridbanan, teori, uteritt, hästpyssel och lek.
Medtag egen matsäck till lunch samt mellis. Kylskåp och micro finns.
Pris: 850kr

31 oktober: Privatlektionsdag

Barn eller vuxen. Du styr själv vad du vill jobba med under lektionen, det kan vara alltifrån finslipa på något dressyrprogram, träna hoppning, få en sitslektion där du blir longerad och därmed kan helt fokusera på din sits, öva din koordination, eller kanske finslipa på dina färdigheter i kommunikation från marken med hästen. Lektionen är 45min.
Ni som är vana att rida på Ängvaktartorp hämtar själv (eller tillsammans med förälder) in hästen/ponnyn och förbereder den inför ridpasset. Är man ny på gården så tar vi in hästen åt dig.
Tiderna som står nedan är då själva lektionen börjar.
Finns även möjlighet att gå ihop till en liten grupp om ni vill rida tillsammans.
Pris: 550kr
*vid 2 pers på samma lektion får man 50kr rabatt/person | *vid 3 pers eller fler på samma lektion får man 100kr rabatt/pers
Tider:
13.30
14.30
15.30
16.30
17.30
18.30

1-2 november: Halloweenridläger med övernattning (alltid frivilligt med övernattning)

1 nov kl 09.00 – 2 nov kl 17.00
2 dagars Halloweenridläger med övernattning (övernattning är alltid frivilligt).
Lämpligt för barn ca 8-12 år som kan rida i alla gångarter. Teori, pyssel, lekar, ridlektioner, uteritter och kanske blir det en spökrunda under kvällen?Det finns möjlighet att anpassa ridningen efter ryttarnas nivå, eventuellt delar vi upp eleverna i två olika ridgrupper.
Man tar med sig egen matsäck lunch och mellis för båda dagarna, kylskåp och micro finns. Middag onsdag kväll och frukost torsdagsmorgon ingår i priset.
Pris: 1800kr

4-5 november: Halloweenhopptävling
Halloweenhoppning lämpligt för alla åldrar och nivåer (både barn, ungdom och vuxen) men bara för dig som rider på Ängvaktartorp.

Samling inför första klassen kl 09.00.
Vi går banan tillsammans, lär sig hur man förbereder ponny/häst inför tävling med extra noga ryktning, flätning av man och svans osv. Ryttaren får lämna önskemål på ponny/häst, men det är inte säkert man får den ponnyn man vill ha. Storlek och erfarenhet är det som avgör vilken ponny det blir.

Klasser:
Klass 1: Bommar på marken (med eller utan ledare)
Klass 2: 20cm (med eller utan ledare)
Klass 3: 30cm (utan ledare)
Klass 4: 40cm (utan ledare)
Klass 5: 50cm (utan ledare)
Klass 6: 60cm (utan ledare)

Alla deltagare får rosett! För att dagen inte ska bli för lång sker prisutdelning efter varje klass. Pris delas ut till bästa utklädnad, i år har vi fler olika kategorier och delar därmed ut fler priser!

*Max 1 ryttare/ponny och klass. Max 2 starter/ryttare. Max 3 starter/ponny/häst.
*Pris: 160kr/start.


Anmälan sker endast via mail till hanna@angvaktartorp.se Skriv aktivitetens namn i ämnesraden på mailet, exempelvis ”hoppkurs”, eller ”uteritt datum” eller ”ridläger datum”.
Invänta svar från oss på mail för att se om du fått plats, därefter betalar du anmälningsavgift eller hela avgiften till bankgiro 309-8761 för att anmälan ska vara giltig. Resterande betalning för aktiviteten ska göras senast en månad innan aktiviteten. Anmälan är bindande, avgiften betalas endast tillbaka vid uppvisande av läkarintyg.