Igångsättningslektioner

Efter en isig period och därmed mestadels uteritter med skritt för hästarna, är det denna vecka dags för igångsättningslektioner inför ridskolan.
Alla ponnyer och hästar har ridits under vintern, mer eller mindre, men på en annan nivå än när lektionerna är igång. En del har gått tre eller fyra gånger i veckan, en del två gånger i veckan och eftersom underlaget varierar under vintern och denna vinter har varit extremt isig, så har det blivit mest skritt i skogen den senaste månaden. Hästarna kommer förstås inte komma i full kondition på den här veckans igångsättningslektioner, och det är inte syftet, man kan säga att dessa lektioner är mer att komma igång med just lektioner i grupp igen, anpassat efter underlag och hästarnas nuvarande kondition.

Nu har vi haft snö några dagar och det betyder bättre underlag igen, så nu har vi börjat trava lite mer igen på uteritterna och det tycker hästarna är jättekul!
Ridbanan har just nu ett tjockt snötäcke och under det är isen kvar, så den första lektionen fick hållas på ”lilla ridbanan” dvs gårdsplanen som är 18x18m. Ponnyer, hästar och ryttare skötte sig utmärkt och anpassade sig till det lite knöliga och snöiga underlaget.

Ridskolan börjar vecka 9 och vi har faktiskt några enstaka platser kvar, på olika nivåer. I vår ridskola ingår allt runt omkring, självklart med guidning från oss, du hämtar hästen från hagen och förbereder den för ridning/träning. Under lektionerna varierar vi mellan ridbanan och uteritter, träning från marken, dressyr, WE och hoppning. Vi har små grupper för att kunna ha mycket fokus på varje elev, 3-6 elever i ponnygrupperna och 3-4 elever i vuxengrupperna.

Vi är mycket noga med variation just för att hästarna ska hålla länge och tycka det är kul, därför planerar vi hästarnas träning noga och ser till att det inte blir för många lektioner per vecka utan lagom mycket och övrig tid rids dom av oss på gården. Om du, liksom vi, värdesätter hästens välmående och liv utöver den stund den arbetar, är du välkommen till oss, här möter du glada hästar som lever i flock på lösdrift, på hästars vis!

Är du sugen på att ha en plats vårterminen 2022, hör gärna av dig!
Vi har en plats ledig på måndagar, en på onsdagar, en på torsdagar och två på söndagar.

Hanna Blomkvist

Hanna Blomkvist