Ponnyer

Här kan du läsa mer om våra ponnyer på gården, vissa är med i ridskolan, vissa är med i medryttarverksamheten och vissa är under utbildning för att passa in.
Våra ponnyer är sociala, lugna och snälla i stallet och väl utvalda och lämpliga för sin uppgift att lära barn och ungdomar att rida.
Våra ponnyer bor ute på lösdrift året runt, det betyder att de går fritt ute i en stor hage, dygnet runt, året runt, tillsammans med sin flock. I hagen har de en ligghall där de själva kan välja att gå in och vila om det är dåligt väder.

Daisy – ett sto av rasen New Forest, C-ponny, ca 135cm i mankhöjd, född 1995. Daisy var en av de första ponnyerna vi köpte in till ridskolan i februari 2017.
Daisy är en lagom framåt och okomplicerad ponny, är även superbra i stallet och i all skötsel. Daisy blev favoritponnyn bland eleverna höstterminen 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kåda – ett sto som är korsning Shetland/russ, B-ponny ca 113cm i mankhöjd, född 2010. Liksom Daisy är Kåda en av de första ponnyerna som köptes in till ridskolan, i februari/mars 2017. Kåda är en ung, pigg och framåt tjej, vilket innebär att hon kan vara lite busigare än de andra ponnyerna, men hon gör inget dumt utan är bara pigg och glad. Kåda är inte så förtjust i när man ska spänna sadelgjorden, men detta är något vi jobbar på, här lyssnar vi på ponnyerna och försöker göra det bättre för dom när de försöker säga att något är lite jobbigt.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekla – ett sto av rasen gotlandsruss, B-ponny, född 1999.
Tekla är en känslig häst med mycket energi, med ledare fungerar hon bra även till mindre barn. På Tekla får ryttarna öva att använda små signaler.
Tekla är ett Diplom-sto, vilket innebär att hon fått ett diplom för att ha varit särskilt framstående individ när hon var tre år gammal. Hon tränades som ung för att bli en travponny, men en olycka satte stopp för den karriären och efter det har hon varit ridhäst. Tekla flyttade till Ängvaktartorp i oktober 2017.

_T3E4710

 

Finduz – en valack av rasen gotlandsruss, B, ponny 127,5cm i mankhöjd, född 1999.
Finduz är vår klippa! Han är en utmärkt ridskolehäst för alla nivåer, han gör det man ber honom om och är lugn och trygg och anpassar farten efter sin ryttare. Han är dock en väldigt matglad ponny och tvekar inte att springa till gräset när han blir sugen. Han är inte jätteförtjust i att bli ompysslad i stallet, så med Finduz gör man det man ska och sen får han vara ifred. Favoritponnyn på ridskolan enligt eleverna vårterminen 2018. Finduz köptes in i december 2017.

DSC_0044

 

Eddie – en valack av rasen gotlandsruss, född 2005. 129cm i mankhöjd.  Eddie är en mångsidig ponny, han är både körd och riden och passar bra både till nybörjare och mer erfarna elever. Han är trevlig i all hantering men vill gärna ha koll på var hans kompisar är. Eddie köptes i januari 2019.

Furda – sto född 2007, islandshäst, 137cm i mankhöjd
Furdas namn betyder ”underverk”. Furda är en orädd, pigg och känslig ponny som är den första att möta en i hagen. Hon har en hel del egen vilja, som hon föreslår till ryttaren, men är man tydlig så är hon med på tåget. På Furda får eleverna träna på att använda små signaler i all ridning och hantering. Furda flyttade till Ängvaktartorp i februari 2018.

40616396_10156724359013824_934420519506149376_n

Busan – ett sto av rasen shetlandsponny. 109cm hög, född 2013. Busan flyttade i hit i mitten av mars 2019. Busan är inriden av oss och tränas nu för att sakta skolas in i ridverksamheten.

Grynet – ett sto av rasen New Forest, C-ponny, född 2003. Grynet flyttade hit i november 2019. Grynet är en lite piggare ponny som tidigare tävlats i hoppning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nettan – ett sto av rasen gotlandsruss, ca 130cm i mankhöjd, född 2009.
Nettan kom till oss i oktober 2020 och skolas sakta in i ridverksamheten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kevin –
en valack av rasen Irish Cob, B-ponny ca 128cm i mankhöjd, född 2015.
Kevin kom till oss i oktober 2020 och skolas nu sakta in i ridverksamheten.

Vildblomman – ett sto av rasen Welsh, D-ponny 141cm i mankhöjd, född 2008. Uppfödd och inriden hos oss på Ängvaktartorp.
Vildblomman är liksom sin mor (Pollyanna) en känslig individ som med fördel rids med en mycket lätt kontakt. Vildblomman är snäll och trevlig men har många åsikter och visar gärna vad hon tycker, hon tycker om att hitta på egna vägar på ridbanan och passar därför bäst till elever som ridit ett tag. Vildblomman kan även ridas av mindre vuxna.
Här kan du läsa mer om Vildblomman

sommar 2016