Mer om oss

Hanna Blomkvist
Jag har ägnat hela mitt liv åt hästar då jag är uppvuxen på gården Ängvaktartorp som på den tiden var en riktig bondgård med bland annat kor, får, grisar, höns, katter och hundar. Sedan 2008 har vi dock bara hästar och katter på gården. I generationer har min familj ägnat sig åt hästar och framförallt avel av hästar, mestadels Lipizzaner, men även shetlandsponnyer och travhästar.
Avel av Lipizzaner ligger mig fortfarande varmt om hjärtat och jag ser fram emot våra föl lika mycket varje år.
Ridit har jag gjort hela mitt liv, där är det nuförtiden dressyr som lockar mest även om jag gärna rider härliga uteritter och i övrigt tränar hästarna så allsidigt jag kan med arbete vid hand, ridning över bommar och hoppning på låg nivå.
Från att som barn farit fram till häst i skog och mark började jag som 16-åring min resa mot den mer skolade ridningen. Jag har alltid dragits åt det lite mer alternativa inom hästhantering och ridning, ramlade in på NH, därefter Centrerad Ridning och sen landade jag i den klassiska dressyrens underbara värld.

Jag har jobbat heltid med hästar sedan 2001, främst i vår egen verksamhet där vi i huvudsak ägnat oss åt uppfödning, träning och försäljning av hästar. 2013 påbörjade jag utbildning inom Integrerad ridkonst och i samma veva började jag hålla privatlektioner.
2016 var ett händelserikt år för mig, vi hade ett generationsskifte på gården då jag och min sambo tog över driften. 2016 var också året som jag blev diplomerad ridlärare i Integrerad Ridkonst samt utbildade mig till seminassistent och därefter öppnade en mindre seminstation.

Jag försöker hela tiden utveckla mig själv, både inom min egen ridning samt som instruktör. Jag har regelbundet deltagit med eller utan häst på kurser för olika tränare som jag tycker har en intressant filosofi. Idag tränar jag själv framförallt för Paulo Bastos. När jag undervisar plockar jag godbitarna från allt jag lärt mig under mitt hästliv och delar med mig av det bästa till mina elever.

Hästlivet är min stora passion och jag lever idag min dröm, drömmen innebär mycket hårt jobb men det är en livsstil jag valt och som jag älskar. Ängvaktartorp är min plats på jorden.

Utbildningar inom hästsektorn:
Godkänd Id‐kontrollant och chipmärkare sedan 2004 (Sv. Hästavelsförbundet)
Hästkunskap på Strömsholm, 2010
Exteriördomaraspirant‐kurs, del 1, 2010‐(Sv. Hästavelsförbundet)
Hovvårdsutbildning HPT för KC La Pierre, 5 dagarskurs 2012
Diplomerad ridlärare Integrerad Ridkonst, 2016
Utbildad seminassistent, 2016
Grundläggande pedagogik (Hästsportens folkhögskola, Ridskolan Strömsholm), påbörjad hösten 2020

Några av de instruktörer jag tränat mest för under åren:
Toini Pettersson, (2000-).
Paulo Bastos, (2007, 2010, 2014-).
Julio Borba, (2006-2008).
Piet Bakker, (2008-2011).
Christina Drangel (2013-)
Charlotte Wittbom, (2011-2012).

 

 

Christoffer Lindström