Ridverksamhet & privatlektioner

 

Vi erbjuder ridning på våra fina, känsliga hästar, de flesta av rasen Lipizzaner – en världsberömd hästras som är mest känd för sina uppvisningar på Spanska Ridskolan i Wien, Österrike.   Hos oss finns goda möjligheter att utvecklas som ryttare på våra trevliga, känsliga, mjuka och lyhörda hästar. På gården har vi en belyst ridbana där du kan träna dressyr. Den vackra naturen runt gården erbjuder milslånga ridvägar i varierande terräng. Vi välkomnar både nybörjare som vill lära sig mer samt erfarna ryttare. Vi har hästar som passar dom flesta, alltifrån yngre hästar till hästar utbildade upp till Prix S:t Georg. All ridning sker med en ledare från gården, med andra ord rider du aldrig ut helt själv (undantag kan göras då du har ridit hos oss en längre tid). Ta med kläder efter väder – hos oss rider vi i alla väder! Ridturen anpassas alltid efter väder och underlag.

 

Vad vi erbjuder:

Medryttare
Hos oss kan du vara medryttare på våra trevliga hästar. Att vara medryttare hos oss möjliggör regelbunden ridning och träning för dig som vill rida men inte har möjlighet att ha egen häst med allt vad det innebär ekonomiskt och tidsmässigt. Det kan också vara ett tillfälle att utvecklas för dig som vill ha ut mer av hästeriet än vad man kanske kan få på en traditionell ridskola. Vill du bara rida ut i skogen för nöjes skull för att njuta av lugnet och naturen tillsammans med en häst går det också utmärkt! Du bestämmer själv hur många gånger per vecka du vill rida. För dig som medryttare kan man säga att du har häst på deltid, du sköter den och rider den på bestämda dagar, men slipper det stora ansvaret, tiden och pengarna det kostar att vara hästägare. Inga övriga arbetspass såsom mockning, fodring, utsläpp och liknande tillkommer utan endast hästens skötsel i samband med ridning. För att vara medryttare betalar du en månadskostnad som är anpassad till hur många gånger per vecka du rider. Vi har många olika hästar och kan därför hitta någon som passar just dig. Välkommen att boka in en provridning!

Uteritter
Uteritter ordnas för 1-4 personer. Turerna är 1-1,5 timmar eller2-2,5timmar. Uteritterna gör vi året runt i skog och mark genom härlig sörmländsk natur. För att rida med på en uteritt krävs det att du har grundläggande ridvana och obehindrat kan rida i alla gångarter, men vi anpassar självklart ridturen efter person. Varje uteritt inleds med ca 15 min introduktion på ridbanan innan uteritten. Till rena nybörjare rekommenderar vi en privatlektion eller grupplektion på ridbanan istället. Enklare fika ingår alltid efter ridturen.

Lektioner
Hanna Blomkvist erbjuder ridlektioner med fokus på ryttarens kropps_T3E1480_copymedvetenhet, hästens kroppsmedvetenhet, förberedelserna på marken, ryttarens förberedelser och hästens fysioterapi, med inriktning mot god, klassisk dressyr. Hanna är diplomerad ridlärare i Integrerad Ridkonst och tränar själv regelbundet för bland annat Paulo Bastos.

Kurser
Vi anordnar även kurser med olika inriktningar såsom exempelvis arbete på långa tyglar, arbete vid hand, TTeam och unghästträning och hantering där vi under några dagar tränar mer intensivt. Då och då bjuder vi även in gästtränare till gården.

Håll utkik på hemsidan eller på vår Facebooksida för att se vad som är på gång!

Försäkring Ängvaktartorps Gård har en ansvarsförsäkring, men all ridning sker på egen risk. En egen olycksfallsförsäkring kan rekommenderas. Välkommen!

 

Prislista
Medryttare: Från 720kr/månad, inklusive en privatlektion/månad
Uterittt 1-1,5 timme, anordnas för 1-4 personer: 450kr
Paketpris 5 uteritter, 1-1,5 timme: 2 000kr
Privatlektion Ängvaktartorps häst: 450kr
Paketpris 5 lektioner Ängvaktartorps häst: 2 000kr
Privatlektion egen häst: 300kr

Betalningsvillkor
Uteritter & privatlektioner betalas vid bokning via Swish eller Bankgiro.
Medryttare betalar månadsvis i förskott, via faktura.
Avbokning av uteritter och privatlektioner kan ske fram till fyra dagar innan riddag mot full återbetalning, avbokning senare än fyra dagar innan medför 50% återbetalning. Återbud på riddagen medför ingen återbetalning.