Ridgrupper för vuxna

På Ängvaktartorp har vi en familjär ridverksamhet i mindre skala, vi erbjuder ridning för alla, från barn till vuxen, nybörjare eller avancerad, för dig som vill utveckla din ridning eller endast vill ut och njuta av naturen tillsammans med en häst.

För tillfället har vi tre olika ridgrupper för vuxna (16 år och uppåt) som vi kör terminsvis:

Vuxengrupp – ridskola
I vuxengruppen ägnar vi oss åt kroppsmedvetenhet, dressyr, träning från marken, bommar, Working Equitation och uteritter.

Vi tycker att det är viktigt att inte bara rida på ett trevligt sätt som gynnar både häst och ryttare utan även att eleverna får skapa en kontakt med hästen från marken, med hänsyn till hästens naturliga beteende som flockdjur och flyktdjur. I varje lektionstillfälle ingår att sköta hästen inför och efter ridning.
Denna grupp passar dig som inte är helt nybörjare, utan riktar sig till dig som minst kan rida i alla gångarter, men vi anpassar ridningen efter gruppen men tack vare att vi är max 4 ryttare i gruppen så kan vi också individanpassa ridningen i gruppen
Vårterminen börjar vecka 9 och innehåller 14 tillfällen.
Vuxengrupp 1, måndagar kl 18.45-20.00 | FULLBOKAD VT 2021

Vuxengrupp 2, torsdagar kl 11.00-12.15 | Platser kvar

Uterittsgrupp vuxna
Våra uterittsgrupper fortsätter till våren.
Våra hästar är välridna och lyhörda, pigga och glada, men inga typiska nybörjarhästar på uteritter men ändock väluppfostrade hästar som anpassar sig till turernas upplägg; både fartfyllda ridturer i alla gångarter såväl som lugna skritt/travturer i skogen, kanske med inslag av galopp, för vana ryttare.
Varje tillfälle börjar med att borsta hästen för att du och hästen ska lära känna varandra lite sedan förbereder vi hästen för ridning. Vi rider sedan ca 60-70min ute i naturen där vi anpassar gångarterna efter underlag och ryttare. Minst 3, max 4 ryttare i vardera grupp.

Vill du ha mer info, eller om du vill anmäla intresse, hör av dig till info@angvaktartorp.se

Uterittsgrupp 1: En uteritt i något högre tempo, för ryttare som obehindrat kan rida i alla gångarter på uteritt som vill ut och rida i skog och mark på pigga men lyhörda hästar. Varannan söndag kl 11-13.00 med start vecka 9, det blir 8 tillfällen, sista tillfället blir därmed vecka 23.
Datum: 7 mars, 21 mars, 4 april, 18 april, 2 maj, 16 maj, 30 maj, 13 juni.

Uterittsgrupp 2: En uteritt i något lugnare tempo, med mycket skritt, och en del trav och kanske någon galopp. För ryttare som har tidigare erfarenhet och kan rida i alla gångarter, som vill ta lugna, avkopplande turer i skog och mark.

Varannan söndag kl 11.00-13.00 med start vecka 8, det blir 8 tillfällen, sista tillfället blir därmed vecka 22.
Datum: 28 februari, 14 mars, 28 mars, 11 april, 25 april, 9 maj, 23 maj, 6 juni.

 

Priser:
Terminspris vuxna ridskola (from 16 år), vt 2021: 3 640kr
Terminspris vuxna uterittsgrupp (from 16 år), vt 2021: 2 960kr
Nyhet! Vi inför familjerabatt på 10% som dras från den billigaste terminsavgiften.

Välkommen till oss!