Extra aktiviteter 2021

Här hittar du våra aktiviteter för 2021, för både barn och vuxna.
Aktiviteterna är öppna för alla! Det går bra att ta med egen ponny till barn/ungdomsläger.

Anmälan sker endast via mail till info@angvaktartorp.se Skriv lägrets namn i ämnesraden på mailet, exempelvis ”hoppkurs”, eller ”uteritt datum”.
Invänta svar från oss på mail för att se om du fått plats, därefter betalar du anmälningsavgift eller hela avgiften till bankgiro 309-8761 för att anmälan ska vara giltig. Resterande betalning för aktiviteten ska göras senast en månad innan aktiviteten. Anmälan är bindande, avgiften betalas endast tillbaka vid uppvisande av läkarintyg.

Fler aktiviteter kan tillkomma. Det går också bra att höra av sig om man vill boka in aktiviteter utöver dessa datum, vi erbjuder exempelvis uteritter, privatlektioner, barnkalas, kurser mm, vi är öppna för förslag!

Välkommen till oss!

OBS! På grund av det rådande läget med Corona:
Vi vill att ni ska känna er trygga att anmäla till årets ridläger och följer det som rekommenderas vid just lägerverksamhet.
Det betyder:

  • Vi har små grupper, max 6 elever i varje där alla anmälda kommer från närområdet, dvs i Sörmland.
  • Vi har i möjligaste mån alla aktiviteter utomhus.
  • På våra övernattningsläger sker övernattning normalt i stugan där vi har 6 bäddar, vi ser dock över möjligheten att flytta upp övernattningen till vår höskulle, där bättre avstånd kan hållas. Som vanligt är övernattning frivillig.
  • Vi följer restaurangbranschens rekommendationer gällande servering, ingen buffé eller självservering till exempel och äter de flesta målen utomhus.
  • Deltagarna uppmanas att inte ta med sig godis, snacks eller annat man äter med händerna.
  • Alla deltagare uppmanas att hålla avstånd i stallet, undvika trängsel i sadelkammare och andra trånga utrymmen.
  • Alla deltagare ska ha handskar på hela tiden vid skötsel av häst och ridning.
  • Vi rengör dagligen sadlar och träns enligt dessa rekommendationer: Tyglar, ovansidan sadel samt stigläder och sadelgjordsstroppar rengöres med varmt vatten och sadelsåpa.
  • Vid minsta tecken på sjukdom hos någon, avbryts lägret för den som visar sjukdomssymptom.

 

7 februari – Uteritt kl 10.00-13.00 varav ridning ca 1,5timme, lämplig för barn/ungdom som kan rida och kontrollera hästen på uteritt utan ledare i alla gångarter.
Vi samlas kl 10.00 för att förbereda hästarna därefter rider vi ca 1,5timme. Efter ridturen har vi fikastund vid eldkorgen på gårdsplanen där vi bjuder på värmande dryck och hembakad kaka.

Ridturen är lämplig för barn/ungdom som kan rida och kontrollera hästen på uteritt utan ledare i alla gångarter.
Självklart Corona-anpassat, all aktivitet är utomhus och vi är en mindre grupp och håller avstånd.
Mer info kring restriktioner fås vid anmälan.
Minst 4, max 6 ryttare.
Pris: 400kr. Rabatterat pris för elever på Ängvaktartorps ridskola: 350kr | FULLBOKAD

14 februari – Uteritt kl 15.00-16.15 för de minsta barnen, 3-6 år. Ridtur med paus för korvgrillning. Förälder måste vara med som ledare. Vi samlas kl 14.00 och rider sedan iväg till grillplatsen, därefter grillar vi korv och sedan rider vi tillbaka till gården igen. Allt som allt med utprovning av hjälm osv beräknas vi vara klara 16.15.
Självklart Corona-anpassat, all aktivitet är utomhus och vi är en mindre grupp och håller avstånd.
Mer info kring restriktioner fås vid anmälan.
Minst/max 3 ryttare + varsin förälder/medhjälpare.
Pris: 400kr | 1 plats ledig

20 februari – Uteritt kl 10.00-13.00 för barn/ungdom. Ridning ca 1,5timme inkl paus för korvgrillning. En uteritt för dig som vill rida en rolig tema-uteritt i skog och mark med paus under ridturen för korvgrillning. Lugn tur med skritt och lite trav. Lämplig för barn/ungdom som kan skritta och trava, med eller utan ledare. Ridläraren bestämmer om ledare behövs, fråga vid anmälan.
Självklart Corona-anpassat, all aktivitet är utomhus och vi är en mindre grupp och håller avstånd.
Mer info kring restriktioner fås vid anmälan.
Minst 4, max 6 ryttare.
Pris: 400kr. Rabatterat pris för elever på Ängvaktartorps ridskola: 350kr | 1 plats ledig

21 februari – Uteritt för äldre ungdom/vuxna. Kl .10.00-13.00. Ridning ca 1 timme
En uteritt för dig som är van ryttare och som kan kontrollera din häst utan ledare i skritt, trav och galopp som vill rida en tur i skog och mark. Ridturen anpassas alltid beroende på underlag och övriga i gruppen. Vi samlas i stallet för att borsta och bekanta oss med hästarna och förbereda för ridning. Efter ridturen har vi fikastund vid eldkorgen på gårdsplanen vi bjuder på värmande dryck och hembakad kaka.
Självklart Corona-anpassat, all aktivitet är utomhus och vi är en mindre grupp och håller avstånd.
Mer info kring restriktioner fås vid anmälan.
Minst 3, max 4 ryttare.
Pris: 500kr. Rabatterat pris för elever/familj på Ängvaktartorps ridskola: 400kr| 1 plats ledig

5 april: Ridtur med påskäggsjakt med fikapaus för små barn (2-6 år) kl10.00-11.15
Förälder måste vara med som ledare. Vi samlas kl 10.00 och rider sedan iväg på jakt. Självklart Corona-anpassat, all aktivitet är utomhus och vi är en mindre grupp och håller avstånd. Mer info kring restriktioner fås vid anmälan.
Minst 3/max 6 ryttare + varsin förälder/medhjälpare.
Pris: 400kr | 4 platser lediga
5 april: Uteritt för barn/ungdom, kl 13.00-16.00
Vi samlas kl 13.00 för att förbereda hästarna därefter rider vi ca 1,5timme. Efter ridturen har vi korvgrillning vid eldkorgen på gårdsplanen där vi bjuder på värmande dryck och hembakad kaka.
Ridturen är lämplig för barn/ungdom som kan rida och kontrollera hästen på uteritt utan ledare i alla gångarter.
En uteritt för dig som vill rida en tur i skog och mark med mycket trav och kanske någon galopp, beroende på underlag.

Självklart Corona-anpassat, all aktivitet är utomhus och vi är en mindre grupp och håller avstånd. Mer info kring restriktioner fås vid anmälan. Minst 4, max 6 ryttare. Pris: 400kr. Rabatterat pris för elever på Ängvaktartorps ridskola:
350kr | 1 plats ledig

6 april: 1-dagskurs dressyr, för barn/ungdom, kl 08.00-17.00 Inkl. 2 ridpass, teori, lunch, mellis och hästpyssel. Detta läger riktar sig till dig som ridit minst 3 terminer och kan rida och kontrollera din häst utan ledare i skritt, trav och galopp på ridbanan likväl som på uteritt. Självklart Corona-anpassat, all aktivitet är utomhus och vi är en mindre grupp och håller avstånd. Mer info kring restriktioner fås vid anmälan.
Pris: 700kr varav 300kr i anm.avgift. Minst 4, max 6 deltagare. | 1 plats ledig
7 april: 1-dagskurs hoppning, för barn/ungdom kl 08.00-17.00 Inkl. 2 ridpass, teori, lunch, mellis och hästpyssel. Detta läger riktar sig till dig som ridit minst 3 terminer och kan rida och kontrollera din häst utan ledare i skritt, trav och galopp på ridbanan likväl som på uteritt. Självklart Corona-anpassat, all aktivitet är utomhus och vi är en mindre grupp och håller avstånd. Mer info kring restriktioner fås vid anmälan.
Pris: 700kr varav 300kr i anm.avgift. Minst 4, max 6 deltagare | FULLBOKAT
9 aprilDagridläger på landet, kl 08.00-17.00 Lämpligt för barn 6-10 år, alla nivåer. Inkl. pyssel med hästar, 1 uteritt, 1 grupplektion på ridbanan, teori, lunch, mellis. Ledare går att boka. Förälder får vara med vid behov för små barn. Självklart Corona-anpassat, all aktivitet är utomhus och vi är en mindre grupp och håller avstånd. Mer info kring restriktioner fås vid anmälan.
Pris: 700kr varav 300kr i anm.avgift. Minst 4, max 6 deltagare. | FULLBOKAT

8 maj: Hopptävling

22 maj: Programridning dressyr

5 juni: WE-träning för Marie Pettersson

19-24 juni: 6-dagarsläger med övernattning
Lämpligt för barn/ungdom 10-15 år. Inklusive alla måltider och övernattning.

Detta läger riktar sig till dig som ridit minst 3 terminer och kan rida och kontrollera din häst utan ledare i skritt, trav och galopp på ridbanan likväl som på uteritt.
Välkommen till ett läger i lantlig miljö, med små grupper och mycket gemenskap. Under lägret ägnar vi oss åt grupplektioner på ridbanan inom dressyr, hopp och Working Equitation, härliga uteritter i skog och mark, teoripass, allmänt hästpyssel, bad och lekar. Härliga dagar på landet. Enkel övernattning sker i flerbäddsrum i stuga där också dusch, wc och litet kök finns.
Pris: 4 250kr varav 500kr i anm.avgift. Minst 4, max 6 deltagare. | FULLBOKAT

28-30 juni: 3-dagarsläger med övernattning (övernattning alltid frivilligt)
Lämpligt för barn 8-12 år. Inklusive alla måltider och övernattning.

Detta läger riktar sig till dig som ridit minst 1 termin på ridskola, eller motsvarande kunskap, och kan rida och kontrollera din häst utan ledare i skritt och trav på ridbanan likväl som på uteritt. Välkommen till ett läger i lantlig miljö, med små grupper och mycket gemenskap. Under lägret ägnar vi oss åt grupplektioner på ridbanan inom dressyr, hopp och Working Equitation, härliga uteritter i skog och mark, teoripass, allmänt hästpyssel, bad och lekar. Härliga dagar på landet. Enkel övernattning sker i flerbäddsrum i stuga där också dusch, wc och litet kök finns. Ängvaktartorp tillhandahåller ledare under dagen vid behov, detta bokas då vid anmälan. Självklart är övernattning frivilligt.
Pris: 2 500kr varav 500kr i anm.avgift. Minst 4, max 6 deltagare. | FULLBOKAT

18 juli – Dagridläger för små barn
Lämpligt för barn 2-6 år. kl 10.00-16.00
En dag på landet fylld med hästskoj! Detta läger riktar sig till mindre barn där vi under lekfulla och avslappnade former ägnar oss åt grupplektion på ridbanan, hästpyssel, härlig uteritt, teori, mm. Det finns plats för fri lek och vila under dagen för dom som vill det.
Inkl. pyssel med hästar, 1 uteritt, 1 grupplektion på ridbanan, teori, lunch, mellis. Ledare går att boka. Förälder får gärna vara med vid behov för små barn. Lunch och fika ingår även till föräldern.
Vid stor efterfrågan är vi öppna för att lägga till fler sådana läger under sommaren.
Pris: 700kr
Minst 4, max 6 deltagare| FULLBOKAT

19-21 juli: 3-dagarsläger med övernattning (övernattning alltid frivilligt)
Lämpligt för barn 8-12 år. Inklusive alla måltider och övernattning.
Detta läger riktar sig till dig som ridit minst 1 termin på ridskola, eller motsvarande kunskap, och kan rida och kontrollera din häst utan ledare i skritt och trav på ridbanan likväl som på uteritt.Välkommen till ett läger i lantlig miljö, med små grupper och mycket gemenskap. Under lägret ägnar vi oss åt grupplektioner på ridbanan inom dressyr, hopp och Working Equitation, härliga uteritter i skog och mark, teoripass, allmänt hästpyssel, bad och lekar. Härliga dagar på landet. Enkel övernattning sker i flerbäddsrum i stuga där också dusch, wc och litet kök finns. Ängvaktartorp tillhandahåller ledare under dagen vid behov, detta bokas då vid anmälan. Självklart är övernattning frivilligt.
Pris: 2 500kr varav 500kr i anm.avgift. Minst 4, max 6 deltagare. | FULLBOKAT

25-30 juli: 6-dagarsläger med övernattning
Lämpligt för barn/ungdom 10-15 år. Inklusive alla måltider och övernattning.
Detta läger riktar sig till dig som ridit minst 3 terminer och kan rida och kontrollera din häst utan ledare i skritt, trav och galopp på ridbanan likväl som på uteritt.

Välkommen till ett läger i lantlig miljö, med små grupper och mycket gemenskap. Under lägret ägnar vi oss åt grupplektioner på ridbanan inom dressyr, hopp och Working Equitation, härliga uteritter i skog och mark, teoripass, allmänt hästpyssel, bad och lekar. Härliga dagar på landet. Enkel övernattning sker i flerbäddsrum i stuga där också dusch, wc och litet kök finns.
Pris: 4 250kr varav 500kr i anm.avgift. Minst 4, max 6 deltagare. | FULLBOKAT

EXTRA INSATT:
1 augusti:
Dagridläger för små barn
Lämpligt för barn 2-6 år. kl 10.00-16.00
En dag på landet fylld med hästskoj! Detta läger riktar sig till mindre barn där vi under lekfulla och avslappnade former ägnar oss åt grupplektion på ridbanan, hästpyssel, härlig uteritt, teori, mm. Det finns plats för fri lek och vila under dagen för dom som vill det.
Inkl. pyssel med hästar, 1 uteritt, 1 grupplektion på ridbanan, teori, lunch, mellis. Ledare går att boka. Förälder får gärna vara med vid behov för små barn. Lunch och fika ingår även till föräldern.
Pris: 700kr
Minst 4, max 6 deltagare

2 augusti: 1-dagsläger dressyr
Lämpligt för barn/undgom 10-15 år
Kl 08.00-17.00 Inkl. 2 ridpass, teori, lunch, mellis och hästpyssel. Detta läger riktar sig till dig som ridit minst 3 terminer och kan rida och kontrollera din häst utan ledare i skritt, trav och galopp på ridbanan likväl som på uteritt.
Pris: 700kr varav 300kr i anm.avgift. Minst 4, max 6 deltagare. |2  platser lediga

3 augusti: 1-dagsridläger
Lämpligt för barn 6-10 år. kl 08.00-17.00
En dag på landet fylld med hästskoj! Detta läger riktar sig till såväl nybörjare som till dig som ridit några terminer på ridskolan. Under dagen ägnar vi oss åt grupplektion på ridbanan, hästpyssel, härlig uteritt, teori, mm. Tänk på att äta en rejäl frukost för att orka vara fysiskt aktiv hela dagen.
Inkl. pyssel med hästar, 1 uteritt, 1 grupplektion på ridbanan, teori, lunch, mellis. Ledare går att boka. Förälder får vara med vid behov för små barn.
Pris: 700kr varav 300kr i anm.avgift. Minst 4, max 6 deltagare.
| FULLBOKAT

4 augusti: 1 dagsläger hoppning
Hoppkurs barn/ungdom. kl 08.00-17.00 Inkl. 2 ridpass, teori, lunch, mellis och hästpyssel. Detta läger riktar sig till dig som ridit minst 3 terminer och kan rida och kontrollera din häst utan ledare i skritt, trav och galopp på ridbanan likväl som på uteritt.
Pris: 700kr varav 300kr i anm.avgift. Minst 4, max 6 deltagare.
1 plats ledig

6-8 augusti: Ridweekend vuxna – fullbokat
Weekend med ridning. Upplev ridning i lätthet på våra fina Lipizzaner!
Under helgen ägnar vi oss åt ridlektioner, arbete vid hand och uteritter. Med fokus på kroppsmedvetenhet hos ryttaren och hästen riktar vi in oss på klassisk dressyr. I arbetet vid hand har vi möjlighet att förbereda hästen inför ridning, detta är ett utmärkt sätt att förfina våra hjälper och timing ytterligare.
Kursen startar på fredagseftermiddagen med en uteritt i härlig natur, ett tillfälle att lära känna din häst och släppa taget om din vardag, därefter väntar en god middag och trevligt umgänge på kvällen. Lördagen och söndagen ägnas åt privata ridlektioner där ni rider en och en för att på bästa sätt kunna individanpassa din lektion. Helgen avslutas med ytterligare en uteritt eller om du hellre vill, en privatlektion istället. Denna helg vänder sig till dig som är vuxen och inte helt nybörjare och som vill öva upp din koordination och prova på ett mjukare sätt att rida på våra trevliga lipizzaner.
Under kursen ingår 2 ridlektioner, 3 uteritter, frukost, lunch, middag, fika, övernattning i flerbäddsrum i stuga där även dusch, wc och litet kök finns. Vi försöker i möjligaste mån att laga mat på närproducerade och ekologiska varor.
Pris: 3 200kr varav 500kr i anm.avgift. Max antal deltagare är 4 personer. | FULLBOKAD

13-15 augusti Ridweekend vuxna
Weekend med ridning. Upplev ridning i lätthet på våra fina Lipizzaner!
Under helgen ägnar vi oss åt ridlektioner, arbete vid hand och uteritter. Med fokus på kroppsmedvetenhet hos ryttaren och hästen riktar vi in oss på klassisk dressyr. I arbetet vid hand har vi möjlighet att förbereda hästen inför ridning, detta är ett utmärkt sätt att förfina våra hjälper och timing ytterligare.
Kursen startar på fredagseftermiddagen med en uteritt i härlig natur, ett tillfälle att lära känna din häst och släppa taget om din vardag, därefter väntar en god middag och trevligt umgänge på kvällen. Lördagen och söndagen ägnas åt privata ridlektioner där ni rider en och en för att på bästa sätt kunna individanpassa din lektion. Helgen avslutas med ytterligare en uteritt eller om du hellre vill, en privatlektion istället. Denna helg vänder sig till dig som är vuxen och inte helt nybörjare och som vill öva upp din koordination och prova på ett mjukare sätt att rida på våra trevliga lipizzaner.
Under kursen ingår 2 ridlektioner, 3 uteritter, frukost, lunch, middag, fika, övernattning i flerbäddsrum i stuga där även dusch, wc och litet kök finns. Vi försöker i möjligaste mån att laga mat på närproducerade och ekologiska varor.
Pris: 3 200kr varav 500kr i anm.avgift. Max antal deltagare är 4 personer.
|2 platser lediga

20-22 augusti Ridweekend vuxna
Weekend med ridning. Upplev ridning i lätthet på våra fina Lipizzaner!
Under helgen ägnar vi oss åt ridlektioner, arbete vid hand och uteritter. Med fokus på kroppsmedvetenhet hos ryttaren och hästen riktar vi in oss på klassisk dressyr. I arbetet vid hand har vi möjlighet att förbereda hästen inför ridning, detta är ett utmärkt sätt att förfina våra hjälper och timing ytterligare.
Kursen startar på fredagseftermiddagen med en uteritt i härlig natur, ett tillfälle att lära känna din häst och släppa taget om din vardag, därefter väntar en god middag och trevligt umgänge på kvällen. Lördagen och söndagen ägnas åt privata ridlektioner där ni rider en och en för att på bästa sätt kunna individanpassa din lektion. Helgen avslutas med ytterligare en uteritt eller om du hellre vill, en privatlektion istället. Denna helg vänder sig till dig som är vuxen och inte helt nybörjare och som vill öva upp din koordination och prova på ett mjukare sätt att rida på våra trevliga lipizzaner.
Under kursen ingår 2 ridlektioner, 3 uteritter, frukost, lunch, middag, fika, övernattning i flerbäddsrum i stuga där även dusch, wc och litet kök finns. Vi försöker i möjligaste mån att laga mat på närproducerade och ekologiska varor.
Pris: 3 200kr varav 500kr i anm.avgift. Max antal deltagare är 4 personer
|FULLBOKAT