Extra aktiviteter 2020

Här hittar du våra aktiviteter för 2020, för både barn och vuxna.
Aktiviteterna är öppna för alla! Det går bra att ta med egen ponny till barn/ungdomsläger.

Anmälan sker endast via mail till info@angvaktartorp.se Skriv lägrets namn i ämnesraden på mailet, exempelvis ”hoppkurs”, eller ”uteritt datum”.
Invänta svar från oss på mail för att se om du fått plats, därefter betalar du anmälningsavgift eller hela avgiften till bankgiro 309-8761 för att anmälan ska vara giltig. Resterande betalning för aktiviteten ska göras senast en månad innan aktiviteten. Anmälan är bindande, avgiften betalas endast tillbaka vid uppvisande av läkarintyg.

Fler aktiviteter kan tillkomma. Det går också bra att höra av sig om man vill boka in aktiviteter utöver dessa datum, vi erbjuder exempelvis uteritter, privatlektioner, barnkalas, kurser mm, vi är öppna för förslag!

Välkommen till oss!

OBS! På grund av det rådande läget med Corona:
Vi har nu gjort en riskbedömning enligt Folkhälsomyndigheten och Svenska Ridsportförbundet och vi har bestämt att våra ridläger under sommaren går att genomföra ungefär som planerat, kommer andra råd vid aktuell tidpunkt ställer vi in och anmälningsavgiften återbetalas då.
Vi vill att ni ska känna er trygga att anmäla till årets ridläger och följer det som rekommenderas vid just lägerverksamhet.
Det betyder:

  • Vi har små grupper, max 6 elever i varje där alla anmälda kommer från närområdet, dvs i Sörmland.
  • Vi har i möjligaste mån alla aktiviteter utomhus.
  • På våra övernattningsläger sker övernattning normalt i stugan där vi har 6 bäddar, vi ser dock över möjligheten att flytta upp övernattningen till vår höskulle, där bättre avstånd kan hållas. Som vanligt är övernattning frivillig.
  • Vi följer restaurangbranschens rekommendationer gällande servering, ingen buffé eller självservering till exempel och äter de flesta målen utomhus.
  • Deltagarna uppmanas att inte ta med sig godis, snacks eller annat man äter med händerna.
  • Alla deltagare uppmanas att hålla avstånd i stallet, undvika trängsel i sadelkammare och andra trånga utrymmen.
  • Alla deltagare ska ha handskar på hela tiden vid skötsel av häst och ridning.
  • Vi rengör dagligen sadlar och träns enligt dessa rekommendationer: Tyglar, ovansidan sadel samt stigläder och sadelgjordsstroppar rengöres med varmt vatten och sadelsåpa.
  • Vid minsta tecken på sjukdom hos någon, avbryts lägret för den som visar sjukdomssymptom.

 

10 oktober – Uteritt kl 10.00-13.00 varav ridning ca 1,5timme, lämplig för barn/ungdom som kan rida och kontrollera hästen på uteritt utan ledare i alla gångarter. En uteritt för dig som vill rida en lite längre tur i skog och mark med mycket trav och kanske någon galopp, beroende på underlag. Efter ridturen har vi fikastund i sadelkammaren, vi bjuder på värmande dryck och hembakad kaka.
Minst 4, max 6 ryttare.
Pris: 375kr. Rabatterat pris för elever på Ängvaktartorps ridskola: 300kr | 3 platser lediga

17 oktober – Uteritt för barn/ungdom. Ridning ca 1,5timme inkl paus för korvgrillning. En uteritt för dig som vill rida en rolig tema-uteritt i skog och mark med paus under ridturen för korvgrillning. Lugn tur med skritt och lite trav. Lämplig för barn/ungdom som kan skritta och trava, med eller utan ledare. Ridläraren bestämmer om ledare behövs, fråga vid anmälan.
Minst 4, max 6 ryttare.
Pris: 375kr. Rabatterat pris för elever på Ängvaktartorps ridskola: 300kr | FULLBOKAD

24 oktober – Uteritt för äldre ungdom/vuxna. Kl .10.00-13.00. Ridning ca 1 timme
En uteritt för dig som är van ryttare och som kan kontrollera din häst utan ledare i skritt, trav och galopp som vill rida en lite tur i skog och mark med skritt, trav och kanske någon galopp, beroende på underlag och övriga i gruppen. Vi samlas i stallet för att borsta och bekanta oss med hästarna och förbereda för ridning. Efter ridturen har vi fikastund i sadelkammaren, vi bjuder på värmande dryck och hembakad kaka.
Minst 3, max 4 ryttare.
Pris: 500kr. Rabatterat pris för elever/familj på Ängvaktartorps ridskola: 400kr | FULLBOKAD

26 oktober1-dagskurs dressyr, för barn/ungdom, kl 08.00-17.00 Inkl. 2 ridpass, teori, lunch, mellis och hästpyssel. Detta läger riktar sig till dig som ridit minst 3 terminer och kan rida och kontrollera din häst utan ledare i skritt, trav och galopp på ridbanan likväl som på uteritt.
Pris: 700kr varav 300kr i anm.avgift. Minst 4, max 6 deltagare. |1 plats ledig

29 oktober1-dagskurs hoppning, för barn/ungdom kl 08.00-17.00 Inkl. 2 ridpass, teori, lunch, mellis och hästpyssel. Detta läger riktar sig till dig som ridit minst 3 terminer och kan rida och kontrollera din häst utan ledare i skritt, trav och galopp på ridbanan likväl som på uteritt.
Pris: 700kr varav 300kr i anm.avgift. Minst 4, max 6 deltagare. | FULLBOKAD

30 oktoberDagridläger på landet, kl 08.00-17.00 Lämpligt för barn 6-10 år, alla nivåer. Inkl. pyssel med hästar, 1 uteritt, 1 grupplektion på ridbanan, teori, lunch, mellis. Ledare går att boka. Förälder får vara med vid behov för små barn.
Pris: 700kr varav 300kr i anm.avgift. Minst 4, max 6 deltagare. | FULLBOKAD

1 november– Halloweenhopptävling, lämpligt för alla åldrar och nivåer (både barn, ungdom och vuxen) Samling inför första klassen kl 09.00
Träningshopptävling lämplig för alla nivåer, vi går banan tillsammans, lär sig hur man förbereder ponny/häst inför tävling med extra noga ryktning, flätning av man och svans osv. Ryttaren får lämna önskemål på ponny/häst, men det är inte säkert man får den ponnyn man vill ha. Storlek och erfarenhet är det som avgör vilken ponny det blir.
Klasser:
Klass 1: Bommar på marken (med eller utan ledare)
Klass 2: 20cm (med eller utan ledare)
Klass 3: 30cm (utan ledare)
Klass 4: 40cm (utan ledare)
Klass 5: 60cm (utan ledare)
Alla deltagare får rosett! För att dagen inte ska bli för lång sker prisutdelning efter varje klass.
Pris delas ut till bästa utklädnad!

Max 1 ryttare/ponny och klass. Max 2 starter/ryttare. Max 3 starter/ponny/häst. Pris: 160kr/start.
Startavgiften betalas via swish till 123 644 96 56, skriv ”Hopptävling” och namn på startande.

13 december – Julshow