Extra aktiviteter 2020

Här hittar du våra aktiviteter för 2020, för både barn och vuxna.
Aktiviteterna är öppna för alla! Det går bra att ta med egen ponny till barn/ungdomsläger.

Anmälan sker endast via mail till info@angvaktartorp.se
Invänta svar från oss på mail för att se om du fått plats, därefter betalar du anmälningsavgift eller hela avgiften till bankgiro 309-8761 för att anmälan ska vara giltig. Resterande betalning för aktiviteten ska göras senast en månad innan aktiviteten. Anmälan är bindande, avgiften betalas endast tillbaka vid uppvisande av läkarintyg.

Fler aktiviteter kan tillkomma. Det går också bra att höra av sig om man vill boka in aktiviteter utöver dessa datum, vi erbjuder exempelvis uteritter, privatlektioner, barnkalas, kurser mm, vi är öppna för förslag!

Välkommen till oss!

OBS! På grund av det rådande läget med Corona:
Vi har nu gjort en riskbedömning enligt Folkhälsomyndigheten och Svenska Ridsportförbundet och vi har bestämt att våra ridläger under sommaren går att genomföra ungefär som planerat, kommer andra råd vid aktuell tidpunkt ställer vi in och anmälningsavgiften återbetalas då.
Vi vill att ni ska känna er trygga att anmäla till årets ridläger och följer det som rekommenderas vid just lägerverksamhet.
Det betyder:

  • Vi har små grupper, max 6 elever i varje där alla anmälda kommer från närområdet, dvs i Sörmland.
  • Vi har i möjligaste mån alla aktiviteter utomhus.
  • På våra övernattningsläger sker övernattning normalt i stugan där vi har 6 bäddar, vi ser dock över möjligheten att flytta upp övernattningen till vår höskulle, där bättre avstånd kan hållas. Som vanligt är övernattning frivillig.
  • Vi följer restaurangbranschens rekommendationer gällande servering, ingen buffé eller självservering till exempel och äter de flesta målen utomhus.
  • Deltagarna uppmanas att inte ta med sig godis, snacks eller annat man äter med händerna.
  • Alla deltagare uppmanas att hålla avstånd i stallet, undvika trängsel i sadelkammare och andra trånga utrymmen.
  • Alla deltagare ska ha handskar på hela tiden vid skötsel av häst och ridning.
  • Vi rengör dagligen sadlar och träns enligt dessa rekommendationer: Tyglar, ovansidan sadel samt stigläder och sadelgjordsstroppar rengöres med varmt vatten och sadelsåpa.
  • Vid minsta tecken på sjukdom hos någon, avbryts lägret för den som visar sjukdomssymptom.

 

 

14-16/8 – Weekend-kurs, vuxna (from 20 år)
Weekend med ridning. Upplev ridning i lätthet på våra fina Lipizzaner!
Under helgen ägnar vi oss åt ridlektioner, arbete vid hand och uteritter. Med fokus på kroppsmedvetenhet hos ryttaren och hästen riktar vi in oss på klassisk dressyr. I arbetet vid hand har vi möjlighet att förbereda hästen inför ridning, detta är ett utmärkt sätt att förfina våra hjälper och timing ytterligare.
Kursen startar på fredagseftermiddagen med en uteritt i härlig natur, ett tillfälle att lära känna din häst och släppa taget om din vardag, därefter väntar en god middag och trevligt umgänge på kvällen. Lördagen och söndagen ägnas åt privata ridlektioner där ni rider en och en för att på bästa sätt kunna individanpassa din lektion. Helgen avslutas med ytterligare en uteritt eller om du hellre vill, en privatlektion istället. Denna helg vänder sig till dig som är vuxen och inte helt nybörjare och som vill öva upp din koordination och prova på ett mjukare sätt att rida på våra trevliga lipizzaner.
Under kursen ingår 3 ridlektioner, 2 uteritter, frukost, lunch, middag, fika, övernattning i flerbäddsrum i stuga där även dusch, wc och litet kök finns. Vi försöker i möjligaste mån att laga mat på närproducerade och ekologiska varor.
Pris: 3 200kr varav 500kr i anm.avgift. Max antal deltagare är 4 personer |FULLBOKAT

26 september – Programridning dressyr, lämpligt för alla åldrar och nivåer.

10 oktober – Uteritt ca 1,5timme, lämplig för barn/ungdom som kan rida och kontrollera hästen på uteritt utan ledare i alla gångarter.

17 oktoberUteritt ca 1,5timme inkl paus för korvgrillning. Lugn tur med skritt och lite trav. Lämplig för barn/ungdom som kan skritta och trava, med eller utan ledare.

26 oktober1-dagskurs dressyr, kl 08.00-17.00 Inkl. 2 ridpass, teori, lunch, mellis och hästpyssel.

29 oktober1-dagskurs hoppning, kl 08.00-17.00 Inkl. 2 ridpass, teori, lunch, mellis och hästpyssel.

30 oktoberDagridläger på landet, kl 08.00-17.00 Lämpligt för barn 6-10 år, alla nivåer. Inkl. pyssel med hästar, 1 uteritt, 1 grupplektion på ridbanan, teori, lunch, mellis. Ledare går att boka. Förälder får vara med vid behov för små barn.

1 november– Halloweenhopptävling, lämpligt för alla åldrar och nivåer.

13 december – Julshow