Extra aktiviteter 2020

Här hittar du våra aktiviteter för 2020, för både barn och vuxna.
Aktiviteterna är öppna för alla! Det går bra att ta med egen ponny till barn/ungdomsläger.

Anmälan sker endast via mail till info@angvaktartorp.se
Invänta svar från oss på mail för att se om du fått plats, därefter betalar du anmälningsavgift eller hela avgiften till bankgiro 309-8761 för att anmälan ska vara giltig. Resterande betalning för aktiviteten ska göras senast en månad innan aktiviteten. Anmälan är bindande, avgiften betalas endast tillbaka vid uppvisande av läkarintyg.

Fler aktiviteter kan tillkomma. Det går bra att höra av sig om man vill boka in aktiviteter utöver dessa datum, vi erbjuder exempelvis uteritter, privatlektioner, barnkalas, kurser mm, vi är öppna för förslag!

Välkommen till oss!

 

JANUARI

18/1 – Uteritt för barn/ungdom ( 10-15 år) Kl 10.00-13.00
En uteritt för dig som vill rida en lite längre tur i skog och mark med mycket trav och kanske någon galopp, beroende på underlag. En uteritt på ca 1, 5 timme. Uteritten är lämplig för barn och ungdomar som kan rida och kontrollera hästen på uteritt utan ledare i skritt, trav och galopp. Efter ridturen har vi fikastund i sadelkammaren, vi bjuder på värmande dryck och hembakad kaka.

Minst 4, max 6 ryttare.
Pris: 375kr. Rabatterat pris för elever på Ängvaktartorps ridskola: 300kr

19/1 – Tema-uteritt för barn (4-15 år) med korvgrillning kl 10.00-13.00
En uteritt för dig som vill rida en rolig tema-uteritt i skog och mark med paus under ridturen för korvgrillning. Det blir en lugnare tur med skritt och trav, lämplig för alla nivåer, ledare går bra att ha med. Ridturen tar ca 1,5 timme totalt. Lämplig för barn och ungdomar som kan skritta och trava, med eller utan ledare. Ridläraren bestämmer om ledare behövs, fråga vid anmälan.

Minst 4, max 6 ryttare.
Pris: 375kr. Rabatterat pris för elever på Ängvaktartorps ridskola: 300kr

Februari

15/2 – Uteritt för barn/ungdom (10-15 år) Kl 10.00-13.00
En uteritt för dig som vill rida en lite längre tur i skog och mark med mycket trav och kanske någon galopp, beroende på underlag. En uteritt på ca 1, 5 timme. Uteritten är lämplig för barn och ungdomar som kan rida och kontrollera hästen på uteritt utan ledare i skritt, trav och galopp. Efter ridturen har vi fikastund i sadelkammaren, vi bjuder på värmande dryck och kaka.

Minst 4, max 5 ryttare.
Pris: 375kr. Rabatterat pris för elever på Ängvaktartorps ridskola: 300kr

16/2 – Tema-uteritt för barn/ungdom (4-15 år) med korvgrillning kl 10.00-13.00
En uteritt för dig som vill rida en rolig tema-uteritt i skog och mark med paus under ridturen för korvgrillning. Det blir en lugnare tur med skritt och trav, lämplig för alla nivåer, ledare går bra att ha med. Ridturen tar ca 1,5 timme totalt. Lämplig för barn och ungdomar som kan skritta och trava, med eller utan ledare. Ridläraren bestämmer om ledare behövs, fråga vid anmälan.

Minst 4, max 6 ryttare.
Pris: 375kr. Rabatterat pris för elever på Ängvaktartorps ridskola: 300kr

April


6/4 – 1 dagarsläger
 kl 8-17 Lämpligt för barn/ungdom 10-15 år. Inklusive lunch & mellis.
Välkommen till en dag på landet fylld med hästskoj! Detta läger riktar sig till dig som ridit minst 1 termin på ridskola, eller motsvarande kunskap, och kan rida och kontrollera din häst utan ledare i skritt och trav på ridbanan likväl som på uteritt. Under dagen ägnar vi oss åt grupplektion på ridbanan, hästpyssel, härlig uteritt, teori, mm. Tänk på att äta en rejäl frukost för att orka vara fysiskt aktiv hela dagen.
Pris: 700kr varav 300kr i anm.avgift. Minst 4, max 6 deltagare.

7/4 – 1 dagarsläger kl 8-17 Lämpligt för barn 4-10år. Inklusive lunch & mellis.
Välkommen till en dag på landet fylld med hästskoj! Detta läger riktar sig till såväl nybörjare som till dig som ridit några terminer på ridskolan. Under dagen ägnar vi oss åt grupplektion på ridbanan, hästpyssel, härlig uteritt, teori, mm. Tänk på att äta en rejäl frukost för att orka vara fysiskt aktiv hela dagen. Ängvaktartorp tillhandahåller ledare under dagen vid behov, detta bokas då vid anmälan.(För små barn får gärna föräldrar vara med)
Pris: 700kr varav 300kr i anm.avgift. Minst 4, max 6 deltagare.

8/4 – 1 dagarsläger kl 8-17 Lämpligt för barn 4-10år. Inklusive lunch & mellis.
Välkommen till en dag på landet fylld med hästskoj! Detta läger riktar sig till såväl nybörjare som till dig som ridit några terminer på ridskolan. Under dagen ägnar vi oss åt grupplektion på ridbanan, hästpyssel, härlig uteritt, teori, mm. Tänk på att äta en rejäl frukost för att orka vara fysiskt aktiv hela dagen.
Pris: 700kr varav 300kr i anm.avgift. Minst 4, max 6 deltagare.

12/4 – Prova-på-voltige + körning, kl 12-16
Denna halvdag får du prova på både voltige och körning!
Vi har förberedelse av ponnyer i stallet, sedan har vi voltige och körning på ridbanan.
Voltige är en tävlingsgren inom ridsporten, det är gymnastik på en häst i rörelse och på denna grundläggande nivå får eleven chans att öva upp sin balans på hästryggen.
I körningen går vi igenom vad man ska tänka på sedan provar vi på att köra med ponny och vagn.
Mellan de olika grenarna har vi fikastund, antingen ute i varm vårsol eller inne i vår varma sadelkammare. Vi bjuder på dryck och hembakad kaka. Övrig matsäck går bra att ta med.
Pris: 500kr varav 200kr i anm.avgift. Minst 4, max 6 deltagare

 

Maj

2 maj – Hopptävling barn/ungdom
Träningshopptävling lämplig för alla nivåer, vi går banan tillsammans, lär sig hur man förbereder ponny inför tävling med extra noga ryktning, flätning av man och svans osv. Ryttaren får lämna önskemål på ponny, men det är inte säkert man får den ponnyn man vill ha. Storlek och erfarenhet är det som avgör vilken ponny det blir.
Klasser:
Klass 1: Bommar på marken (med eller utan ledare)
Klass 2: 20cm (med eller utan ledare)
Klass 3: 30cm (utan ledare)
Klass 4: 40cm (utan ledare)
Klass 5: 60cm (utan ledare)
Alla deltagare får rosett! För att dagen inte ska bli för lång sker prisutdelning efter varje klass.
Pris: 120kr/start. Max 2 starter/ryttare. Max 4 starter/ponny/häst.
Tävlingen är också öppen för deltagare med egen ponny/häst som har anknytning till Ängvaktartorp.

9 maj – Programridning Dressyr

Juni

7 juni – Sommaruppvisning/Öppet hus

13-18 juni – Övernattningsläger lämpligt för barn/ungdom 10-15 år. Inklusive alla måltider och övernattning. Start e.m lördag. Slut e.m torsdag.
Detta läger riktar sig till dig som ridit minst 3 terminer och kan rida och kontrollera din häst utan ledare i skritt, trav och galopp på ridbanan likväl som på uteritt.
Välkommen till ett läger i lantlig miljö, med små grupper och mycket gemenskap. Under lägret ägnar vi oss åt grupplektioner på ridbanan inom dressyr, hopp och Working Equitation, härliga uteritter i skog och mark, teoripass, allmänt hästpyssel, bad och lekar. Härliga dagar på landet. Enkel övernattning sker i flerbäddsrum i stuga där också dusch, wc och litet kök finns.
Pris: 4 250kr varav 500kr i anm.avgift. Minst 4, max 6 deltagare. FULLBOKAT

22-24/6 – 3-dagarsläger, mån, tis, ons kl 8-17.30, lämpligt för barn 6-11 år. Inklusive lunch & mellis.
Välkommen till tre dagar på landet fyllda med hästskoj, lägret passar barn som kan vara på gården utan föräldrar, från nybörjare till de som ridit några terminer på ridskola eller motsvarande.
Under dagarna ägnar vi oss åt grupplektioner på ridbanan inom dressyr, hopp och Working Equitation, hästpyssel, härliga uteritter, teori, fölsafari, bad, lekar mm. Tänk på att äta en rejäl frukost för att orka vara fysiskt aktiv hela dagen. Ängvaktartorp tillhandahåller ledare under dagen vid behov, detta bokas då vid anmälan.
Pris: 2 100kr. varav 500kr i anm.avgift. Minst 4, max 6 deltagare. 4 platser kvar

26-28/6 – Weekend-kurs, vuxna (from 20 år)
Weekend med ridning. Upplev ridning i lätthet på våra fina Lipizzaner!
Under helgen ägnar vi oss åt ridlektioner, arbete vid hand och uteritter. Med fokus på kroppsmedvetenhet hos ryttaren och hästen riktar vi in oss på klassisk dressyr. I arbetet vid hand har vi möjlighet att förbereda hästen inför ridning, detta är ett utmärkt sätt att förfina våra hjälper och timing ytterligare.
Kursen startar på fredagseftermiddagen med en uteritt i härlig natur, ett tillfälle att lära känna din häst och släppa taget om din vardag, därefter väntar en god middag och trevligt umgänge på kvällen. Lördagen och söndagen ägnas åt privata ridlektioner där ni rider en och en för att på bästa sätt kunna individanpassa din lektion. Helgen avslutas med ytterligare en uteritt eller om du hellre vill, en privatlektion istället. Denna helg vänder sig till dig som är vuxen och inte helt nybörjare och som vill öva upp din koordination och prova på ett mjukare sätt att rida på våra trevliga lipizzaner.
Under kursen ingår 3 ridlektioner, 2 uteritter, frukost, lunch, middag, fika, övernattning i flerbäddsrum i stuga där även dusch, wc och litet kök finns. Vi försöker i möjligaste mån att laga mat på närproducerade och ekologiska varor.
Pris: 3 200kr varav 500kr i anm.avgift. Max antal deltagare är 4 personer.

Juli

13-15/7 – 3-dagarsläger; mån, tis, ons. kl 8-17.30.Lämpligt för barn/ungdom 10-15 år. Inklusive lunch & mellis.
Välkommen till tre dagar på landet fyllda med hästskoj! Detta läger riktar sig till dig som ridit minst 1 termin på ridskola, eller motsvarande kunskap, och kan rida och kontrollera din häst utan ledare i skritt och trav på ridbanan likväl som på uteritt. Under dagarna ägnar vi oss åt grupplektioner på ridbanan inom dressyr, hopp och Working Equitation, hästpyssel, härliga uteritter, teori, fölsafari, bad, lekar mm. Tänk på att äta en rejäl frukost för att orka vara fysiskt aktiv hela dagen.
Pris: 2 100kr varav 500kr i anm.avgift. Minst 4, max 6 deltagare. 5 platser kvar

17/7 – 1 dagarsläger kl 8-17. Lämpligt för barn/ungdom 10-15 år. Inklusive lunch & mellis.
Välkommen till en dag på landet fylld med hästskoj! Detta läger riktar sig till dig som ridit minst 1 termin på ridskola, eller motsvarande kunskap, och kan rida och kontrollera din häst utan ledare i skritt och trav på ridbanan likväl som på uteritt. Under dagen ägnar vi oss åt grupplektion på ridbanan, hästpyssel, härlig uteritt, teori, mm. Tänk på att äta en rejäl frukost för att orka vara fysiskt aktiv hela dagen.
Pris: 700kr varav 300kr i anm.avgift. Minst 4, max 6 deltagare.

27/7 – 1 dagarsläger kl 8-17.00 Lämpligt för barn 4-10år. Inklusive lunch & mellis.
Välkommen till en dag på landet fylld med hästskoj! Detta läger riktar sig till såväl nybörjare som till dig som ridit några terminer på ridskolan. Under dagen ägnar vi oss åt grupplektion på ridbanan, hästpyssel, härlig uteritt, teori, mm. Tänk på att äta en rejäl frukost för att orka vara fysiskt aktiv hela dagen. Ängvaktartorp tillhandahåller ledare under dagen vid behov, detta bokas då vid anmälan. (För små barn får gärna föräldrar vara med)
Pris: 700kr varav 300kr i anm.avgift. Minst 4, max 6 deltagare.

19-24/7 – Övernattningsläger lämpligt för barn 8-12 år. Inklusive alla måltider och övernattning.
Detta läger riktar sig till dig som ridit minst 1 termin på ridskola, eller motsvarande kunskap, och kan rida och kontrollera din häst utan ledare i skritt och trav på ridbanan likväl som på uteritt.
Välkommen till ett läger i lantlig miljö, med små grupper och mycket gemenskap. Under lägret ägnar vi oss åt grupplektioner på ridbanan inom dressyr, hopp och Working Equitation, härliga uteritter i skog och mark, teoripass, allmänt hästpyssel, bad och lekar. Härliga dagar på landet. Enkel övernattning sker i flerbäddsrum i stuga där också dusch, wc och litet kök finns. Ängvaktartorp tillhandahåller ledare under dagen vid behov, detta bokas då vid anmälan.
Pris: 4 250kr varav 500kr i anm.avgift. Minst 4, max 6 deltagare. 5 platser kvar

Augusti

31/7-2/8 – Weekend-kurs, vuxna (from 20 år) 3 200kr
Weekend med ridning. Upplev ridning i lätthet på våra fina Lipizzaner!
Under helgen ägnar vi oss åt ridlektioner, arbete vid hand och uteritter. Med fokus på kroppsmedvetenhet hos ryttaren och hästen riktar vi in oss på klassisk dressyr. I arbetet vid hand har vi möjlighet att förbereda hästen inför ridning, detta är ett utmärkt sätt att förfina våra hjälper och timing ytterligare.
Kursen startar på fredagseftermiddagen med en uteritt i härlig natur, ett tillfälle att lära känna din häst och släppa taget om din vardag, därefter väntar en god middag och trevligt umgänge på kvällen. Lördagen och söndagen ägnas åt privata ridlektioner där ni rider en och en för att på bästa sätt kunna individanpassa din lektion. Helgen avslutas med ytterligare en uteritt eller om du hellre vill, en privatlektion istället. Denna helg vänder sig till dig som är vuxen och inte helt nybörjare och som vill öva upp din koordination och prova på ett mjukare sätt att rida på våra trevliga lipizzaner.
Under kursen ingår 3 ridlektioner, 2 uteritter, frukost, lunch, middag, fika, övernattning i flerbäddsrum i stuga där även dusch, wc och litet kök finns. Vi försöker i möjligaste mån att laga mat på närproducerade och ekologiska varor.
Pris: 3 200kr varav 500kr i anm.avgift. Max antal deltagare är 4 personer