Kurser och aktiviteter 2019

Här hittar du våra extra aktiviteter för 2019, för både barn och vuxna, såsom endags-kurser inom specifikt område, dagridläger och övernattningsläger, weekendkurser mm. Aktiviteterna är öppna för alla.

Anmälan sker via mail till info@angvaktartorp.se  Invänta svar från oss på mail, därefter betalar du anmälningsavgift eller hela avgiften till bankgiro 309-8761 för att anmälan ska vara giltig. Resterande betalning för aktiviteten ska göras senast en vecka innan aktiviteten. Anmälan är bindande, avgiften betalas endast tillbaka vid uppvisande av läkarintyg.

Mer info om varje aktivitet kommer framöver. Fler aktiviteter kan tillkomma. Det går bra att höra av sig om man vill boka in ytterligare en aktivitet, vi är öppna för förslag!

Välkommen till oss!

 

Tisdag 29 oktober – Dagridläger med fokus på bommar/hoppning.
Kl 9-16. FULLBOKAT

Teori om bommar/hoppning, ett ridpass på ridbanan med cavalettibommar, ett ridpass med lite högre hinder (beroende på erfarenhet). Tänk på att äta en rejäl frukost för att orka vara fysiskt aktiv hela dagen. Medtag egen lunch (micro och kylskåp finns). Ängvaktartorp bjuder på fika.
Pris: 650kr varav 250kr i anm.avg.

Onsdag 30 oktober – Dagridläger kl 9-16. 5 platser lediga
En härlig dag på landet fylld med hästskoj, lägret passar barn/ungdom från nybörjare till de som ridit många terminer på ridskolan, vi anpassar lektionerna efter de olika deltagarna, ålder 6-16 år. Är man nybörjare kanske man behöver en ledare, hör då av dig till mig så ordnar vi det.
Grupplektion, hästpyssel, uteritt, teori, mm. Tänk på att äta en rejäl frukost för att orka vara fysiskt aktiv hela dagen. Medtag egen lunch (micro och kylskåp finns). Ängvaktartorp bjuder på fika.
Pris: 650kr varav 250kr i anm.avg.

Torsdag 31 oktober – Dagridläger kl 9-16. FULLBOKAD
En härlig dag på landet fylld med hästskoj, lägret passar barn/ungdom som ridit minst två terminer på ridskolan och därmed kan rida och kontrollera ponnyn själv på ridbanan, ålder 7-16 år.
Grupplektion, hästpyssel, uteritt, teori, mm. Tänk på att äta en rejäl frukost för att orka vara fysiskt aktiv hela dagen. Medtag egen lunch (micro och kylskåp finns). Ängvaktartorp bjuder på fika.
Pris: 650kr varav 250kr i anm.avg.

Lördag 2 november – Uteritt i skogen med picknick,
kl 10.00-12.30 ridturen tar ca 1,5 timme inkl picknick, lugnare tur med skritt och trav, lämplig för alla nivåer, ledare går bra att ha med. Samling kl 10.00. Tag med egen matsäck till picknick.
Pris: 280kr för elever på Ängvaktartorps ridskola.

Lördag 2 november – Prova-på-ridning kl 15.30-16.30
Passa på att tipsa era vänner som vill prova på att rida!
Pris: 180kr

Söndag 3 november – Halloween-tävling
Träningshopptävling lämplig för alla nivåer, vi går banan tillsammans, lär oss hur vi förbereder ponny inför tävling med extra noga ryktning, flätning av man och svans osv. Ryttaren får lämna önskemål på ponny, men det är inte säkert man får den ponnyn man vill ha. Storlek och erfarenhet är det som avgör vilken ponny det blir.
Klasser:
Klass 1: Bommar på marken (med eller utan ledare)
Klass 2: 20cm (med eller utan ledare)
Klass 3: 30cm (utan ledare)
Klass 4: 40cm (utan ledare)

Om det blir många anmälda så att man ska dela ponny hjälps man åt att förbereda ponnyn inför tävlingen. Alla deltagare får rosett och extra pris delas ut till bäst Halloween-utklädda ekipage! 

Max 2 starter/ryttare
Max 4 starter/ponny/häst
Fika samt korv med bröd kommer finnas till försäljning under tävlingsdagen.
Anmälan om hur många som vill ha fika och korv med bröd mottages tacksamt.
Tävlingen är också öppen för deltagare med egen ponny/häst som har anknytning till Ängvaktartorps ridskola.
Varmt välkomna både deltagare samt publik!
Dagen till ära inviger vi vårat nya hindermaterial på ridbanan!

Pris: 120kr/start

December

15 december – JULSHOW